Aubergine is zo’n heerlijke zomergroente waar je alle kanten mee op kunt, zoals met deze gevulde aubergine met rijst en gehakt. Dit mediterrane recept is makkelijk, snel en smaakvol, want je zet hem binnen een half uurtje op tafel. En ook leuk: dit gerecht mag er best een beetje messy uitzien, geen perfectionisme nodig!
Makkelijke aubergine recepten
Toe aan een makkelijke maaltijd voor het avondeten? Dan komt dit recept voor gevulde aubergine met rijst en gehakt voor jou als geroepen. In dit ovenrecept rooster je de aubergine totdat het vruchtvlees helemaal zacht is. Dan vul je hem met een kruidig rijstmengsel, afgemaakt met een dressing, granaatappelpitjes, geschaafde amandelen en een beetje munt. Binnen een halfuur staat het eten al klaar, dus ideaal als bijvoorbeeld een snelle doordeweekse maaltijd.
Gezond aubergine recept
Als je gezond wilt eten en met minder vlees probeert te koken, dan is aubergine een uitkomst. Deze paarse vrucht krijgt namelijk een zachte, vlezige structuur wanneer je hem in de oven roostert, waardoor je hem goed kunt gebruiken als vleesvervanger, zoals in dit recept voor taco’s met pulled aubergine of deze bao buns met crispy aubergine. Daarnaast neemt deze groente makkelijk andere smaken op, waardoor je hem makkelijk kunt kruiden zoals je zelf wilt. Ook zorgt aubergine tijdens het eten al snel voor een vol gevoel, waardoor hij goed van pas komt in slanke recepten.
Aubergine recept met (vegetarisch) gehakt
Vind jij het lastig om eenvoudige maar lekkere diner recepten te vinden? Probeer dan eens deze gevulde aubergine, want makkelijker dan dit gaat het bijna niet worden. Als je liever flexitarisch of vegetarisch eet, kun je het gehakt eenvoudig vervangen door vegetarisch gehakt.
Geef een reactie