Aubergine is zo’n heerlijke zomergroente waar je alle kanten mee op kunt, zoals met deze gevulde aubergine met rijst en gehakt. Dit mediterrane recept is makkelijk, snel en smaakvol, want je zet hem binnen een half uurtje op tafel. En ook leuk: dit gerecht mag er best een beetje messy uitzien, geen perfectionisme nodig!

Makkelijke aubergine recepten

Toe aan een makkelijke maaltijd voor het avondeten? Dan komt dit recept voor gevulde aubergine met rijst en gehakt voor jou als geroepen. In dit ovenrecept rooster je de aubergine totdat het vruchtvlees helemaal zacht is. Dan vul je hem met een kruidig rijstmengsel, afgemaakt met een dressing, granaatappelpitjes, geschaafde amandelen en een beetje munt. Binnen een halfuur staat het eten al klaar, dus ideaal als bijvoorbeeld een snelle doordeweekse maaltijd.

Gezond aubergine recept

Als je gezond wilt eten en met minder vlees probeert te koken, dan is aubergine een uitkomst. Deze paarse vrucht krijgt namelijk een zachte, vlezige structuur wanneer je hem in de oven roostert, waardoor je hem goed kunt gebruiken als vleesvervanger, zoals in dit recept voor taco’s met pulled aubergine of deze bao buns met crispy aubergine. Daarnaast neemt deze groente makkelijk andere smaken op, waardoor je hem makkelijk kunt kruiden zoals je zelf wilt. Ook zorgt aubergine tijdens het eten al snel voor een vol gevoel, waardoor hij goed van pas komt in slanke recepten.

Aubergine recept met (vegetarisch) gehakt

Vind jij het lastig om eenvoudige maar lekkere diner recepten te vinden? Probeer dan eens deze gevulde aubergine, want makkelijker dan dit gaat het bijna niet worden. Als je liever flexitarisch of vegetarisch eet, kun je het gehakt eenvoudig vervangen door vegetarisch gehakt.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

20 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • 200 gr gehakt (runder of kip)
  • 2 grote aubergines
  • 80 gr rijst
  • 1 witte ui
  • 2 teentjes knoflook
  • peper en zout
  • olijfolie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  2. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept