Taco’s met pulled aubergine! Een fantastische vegetarische maaltijd die zo op tafel staat.
Pulled aubergine is een vegetarisch of veganistisch alternatief voor pulled pork of pulled chicken. Het is een gerecht dat de textuur en verschijning van pulled pork nabootst door gebakken en gekruide aubergine als hoofdingrediënt te gebruiken.
Om pulled aubergine te maken, wordt de aubergine meestal eerst geroosterd of gebakken totdat deze zacht wordt. Vervolgens wordt het vruchtvlees eruit geschraapt en met behulp van een vork of tang in dunne slierten uit elkaar getrokken. In dit recept heb ik ervoor gekozen om de aubergine in blokjes te snijden en hem gaar te laten bakken/stomen in een pan. Hierdoor wordt hij zo zacht dat hij zelf al uit elkaar valt als pulled aubergine. De aubergine wordt daarna op smaak gebracht met verschillende kruiden, sauzen en specerijen om het smaak te geven.
Veelvoorkomende kruiden en sauzen die worden gebruikt voor pulled aubergine zijn harissa, barbecuesaus, sojasaus, tomatenpuree, paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder en chilipoeder. Deze ingrediënten worden vaak gemengd en vervolgens aan de pulled aubergine toegevoegd, waarna het verder wordt gebakken totdat de smaken goed zijn ingetrokken en de aubergine nog zachter wordt.
Zodra de pulled aubergine klaar is, kan het worden gebruikt als vulling voor broodjes, taco’s of wraps. Het kan ook worden geserveerd als topping voor salades of gebakken aardappelen. De veelzijdigheid van pulled aubergine maakt het een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar een plantaardig alternatief voor pulled pork/chicken of gewoon voor iedereen die geniet van de unieke smaak en textuur van aubergine.
Meer recepten met aubergine
Ben je op zoek naar meer vegetarische recepten met aubergine? Wat dacht je van deze vegetarische curry met aubergine, vega balletjes en rijst of deze gevulde aubergine met vega gehakt en paprika? Deze noodlebowl met sticky aubergine en gyoza is ook een van mijn favorieten.
Geef een reactie