Vissticks: wie is er niet groot mee geworden? Deze taco’s met vissticks en koolsalade is een ode aan mijn favoriete land én favoriete maaltijd in mijn kindertijd. Ik kan me voorstellen dat de gemiddelde Mexicaan zijn of haar neus ophaalt voor vis uit de diepvries, maar ik ben echt dol op vissticks. Deze taco’s zijn dan ook lekker krokant en bovendien heel makkelijk om te maken.

Taco’s met vissticks en koolsalade

Deze taco’s met vissticks en koolsalade zijn voedzaam, makkelijk, snel en lekker. Je kunt ze eten als lunch of diner en in principe kunnen ze zowel koud als warm geserveerd worden. Op zoek naar meer taco inspiratie? Wat dacht je van deze taco’s met pulled aubergine en Griekse yoghurt of deze bloemkooltaco’s met geroosterde paprikasaus? Twee parels die ook binnen mum van tijd klaar zijn!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

20 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • 4-6 kleine tortilla’s
  • 10 Iglo vissticks
  • 150 gr rode kool
  • 150 gr witte kool
  • 100 gr wortel julienne
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 limoen
  • 1 jalapeño
  • 2 el yogonaise (of gewone mayo)
  • 1 el sriracha
  • verse koriander
  • peper en zout
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Bak de Iglo vissticks in de oven af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Mix de rode kool met de witte kool, wortel, het knoflookpoeder, de yogonaise, de sriracha, het sap van een halve limoen en wat peper en zout. Hak de koriander grof.
  3. Verwarm de tortilla’s in de magnetron/oven of toast ze even boven de gaspit voor een smoky smaak en mooie kleur. Beleg de tortilla’s met de koolsalade, vissticks en top af met extra sriracha, limoensap, jalapeño’s en koriander.
  4. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept