Het is altijd wel ergens ter wereld feest, dus waarom niet het leven vieren met deze feestelijke birthday cake bananabread met lekkere frosting en discodip. Deze gezonde bananacake is heel eenvoudig om te maken, super fluffy en luchtig en bovendien erg voedzaam. Ga jij hem proberen?
WAT HEB JE NODIG (1 cake):
- 150 gr kikkererwtenmeel
- 2 bananen
- 2 eieren
- 100 ml melk
- 2 tl bakpoeder
- 1 tl kaneel
- snuf zout
- 3 flinke el kwark
- 2 el suikervrije poedersuiker
- gekleurde sprinkles
WAT MOET JE DOEN:
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een vierkante ovenschaal of vierkant bakblik in (of bekleed met bakpapier).
- Prak de 2 bananen en doe samen met het kikkererwtenmeel, de melk, eieren, het zout, bakpoeder en de kaneel in een kom en mix met een garde. Gebruik geen blender of staafmixer, want dan wordt de cake niet luchtig.
- Stort het mengsel in het cakeblik.
- Bak de bananencake in ongeveer 30 minuten goudbruin. Laat helemaal afkoelen.
- Meng ondertussen de kwark met de poedersuiker en besmeer als topping op de afgekoelde cake. Top af met de sprinkles.
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!
Deel het recept
Het is altijd wel ergens ter wereld feest, dus waarom niet het leven vieren met deze feestelijke birthday cake bananabread met lekkere frosting en discodip. Deze gezonde bananacake is heel eenvoudig om te maken, super fluffy en luchtig en bovendien erg voedzaam. Ga jij hem proberen?
WAT HEB JE NODIG (1 cake):
- 150 gr kikkererwtenmeel
- 2 bananen
- 2 eieren
- 100 ml melk
- 2 tl bakpoeder
- 1 tl kaneel
- snuf zout
- 3 flinke el kwark
- 2 el suikervrije poedersuiker
- gekleurde sprinkles
WAT MOET JE DOEN:
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een vierkante ovenschaal of vierkant bakblik in (of bekleed met bakpapier).
- Prak de 2 bananen en doe samen met het kikkererwtenmeel, de melk, eieren, het zout, bakpoeder en de kaneel in een kom en mix met een garde. Gebruik geen blender of staafmixer, want dan wordt de cake niet luchtig.
- Stort het mengsel in het cakeblik.
- Bak de bananencake in ongeveer 30 minuten goudbruin. Laat helemaal afkoelen.
- Meng ondertussen de kwark met de poedersuiker en besmeer als topping op de afgekoelde cake. Top af met de sprinkles.
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!
Kan je de kikkererwtenmeel vervangen voor iets anders?
[…] Je maakt ze in een handomdraai! Wel fan van discodip, maar niet van gezonde wafels? Probeer dan deze gezonde bananencake met […]