Ik heb een vakantie geboekt naar Mexico en om alvast helemaal in de stemming te komen maakte ik deze heerlijke tacowraps met homemade krokante kip en mangosalsa. Lekker fris, crunchy en vol pit. Ze zijn makkelijk om mee te nemen naar bijvoorbeeld het park of naar je werk en je kunt ze ook als lunch eten. Genieten!
WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
- 4-6 kleine maistortilla’s
- 300 gr kipfilet (of kant en klare krokant kip. Als je deze gebruikt, heb je geen bloem, panko en ei nodig.)
- 1 mango
- 1 limoen
- 1 rode ui
- 2 sappige tomaten
- bosje verse peterselie
- 100 gr bloem
- 100 gr panko (paneermeel)
- 1 ei
- 1 tl uienpoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl chilipoeder
- peper en zout
- 1-2 el boter om in te bakken
- optioneel: sriracha
WAT MOET JE DOEN:
- Snijd de kipfilet in stukken en meng met 1 el en het knoflookpoeder, uienpoeder, chilipoeder en een snuf peper en zout.
- Zet 3 kommen naast elkaar. In de eerste kom doe je de bloem, in de tweede kom kluts je het ei en in de derde kom doe je de panko. Als je kant en klare krokante kip gebruikt, sla je deze stap over. Haal een stukje kipfilet eerst door de bloem, dan door het ei en dan door de panko. Zorg dat de kip goed bedekt is. Leg apart en herhaal voor alle stukken kip.
- Snijd de mango, tomaten en ui in kleine blokjes en doe samen in een kom. Hak de peterselie fijn en voeg toe samen met het sap van de limoen en een flinke snuf peper en zout.
- Verhit de olie in een pan en bak hierin de kip goudbruin in ongeveer 7-10 minuten. Snijd een stuk doormidden om te kijken of hij gaar is.
- Verhit de wraps even aan de gaspit of in de magnetron en beleg met de mangosalsa, krokante kip en eventueel wat sriracha.
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!
Deel het recept
Ik heb een vakantie geboekt naar Mexico en om alvast helemaal in de stemming te komen maakte ik deze heerlijke tacowraps met homemade krokante kip en mangosalsa. Lekker fris, crunchy en vol pit. Ze zijn makkelijk om mee te nemen naar bijvoorbeeld het park of naar je werk en je kunt ze ook als lunch eten. Genieten!
WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
- 4-6 kleine maistortilla’s
- 300 gr kipfilet (of kant en klare krokant kip. Als je deze gebruikt, heb je geen bloem, panko en ei nodig.)
- 1 mango
- 1 limoen
- 1 rode ui
- 2 sappige tomaten
- bosje verse peterselie
- 100 gr bloem
- 100 gr panko (paneermeel)
- 1 ei
- 1 tl uienpoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl chilipoeder
- peper en zout
- 1-2 el boter om in te bakken
- optioneel: sriracha
WAT MOET JE DOEN:
- Snijd de kipfilet in stukken en meng met 1 el en het knoflookpoeder, uienpoeder, chilipoeder en een snuf peper en zout.
- Zet 3 kommen naast elkaar. In de eerste kom doe je de bloem, in de tweede kom kluts je het ei en in de derde kom doe je de panko. Als je kant en klare krokante kip gebruikt, sla je deze stap over. Haal een stukje kipfilet eerst door de bloem, dan door het ei en dan door de panko. Zorg dat de kip goed bedekt is. Leg apart en herhaal voor alle stukken kip.
- Snijd de mango, tomaten en ui in kleine blokjes en doe samen in een kom. Hak de peterselie fijn en voeg toe samen met het sap van de limoen en een flinke snuf peper en zout.
- Verhit de olie in een pan en bak hierin de kip goudbruin in ongeveer 7-10 minuten. Snijd een stuk doormidden om te kijken of hij gaar is.
- Verhit de wraps even aan de gaspit of in de magnetron en beleg met de mangosalsa, krokante kip en eventueel wat sriracha.
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!
Geef een reactie