Elke student eet wel eens gevulde courgette of gevulde paprika. Je kunt er alles in stoppen wat je maar wil en het smaakt eigenlijk altijd lekker. Ik besloot het eens over een andere boeg te gooien en het eens uit te proberen met een aubergine. Het principe is precies hetzelfde en binnen 30 min heb je een vet lekkere vegetarische én vegan maaltijd op tafel staan. Wat wil je nog meer? Lees snel verder voor het recept!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

15 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (1 pers.):
  • 1 aubergine
  • 1 prei
  • 1 kopje rijst
  • scheutje sojasaus
  • scheutje ketjap
  • granaatappelpitjes
  • optioneel: tahini of een andere saus naar keuze (hoeft niet)
  • olijfolie
  • peper en zout
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Breng een pan water aan de kook en kook ongeveer 1 kopje rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Snijd de aubergine door de helft en hol beide kanten uit met een lepel. Gooi de stukken aubergine die je eruit lepelt niet weg, maar leg even apart.
  4. Besprenkel de aubergine met olijfolie, peper en zout en leg ze met de binnenkant naar beneden op de bakplaat. Bak ze voor ongeveer 10 minuten in de oven.
  5. Hak de overgebleven stukken aubergine fijn en snijd de prei in ringen. Bak samen in een scheutje olijfolie gaar.
  6. Giet de rijst af en voeg toe aan de prei en aubergine. Breng op smaak met ketjap, sojasaus en een flinke snuf zout en peper.
  7. Haal de aubergines in de oven en doe het rijstmengsel erin. Serveer met granaatappelpitjes en eventueel een sausje naar keuze.
  8. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (1 pers.):
  • 1 aubergine
  • 1 prei
  • 1 kopje rijst
  • scheutje sojasaus
  • scheutje ketjap
  • granaatappelpitjes
  • optioneel: tahini of een andere saus naar keuze (hoeft niet)
  • olijfolie
  • peper en zout
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Breng een pan water aan de kook en kook ongeveer 1 kopje rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Snijd de aubergine door de helft en hol beide kanten uit met een lepel. Gooi de stukken aubergine die je eruit lepelt niet weg, maar leg even apart.
  4. Besprenkel de aubergine met olijfolie, peper en zout en leg ze met de binnenkant naar beneden op de bakplaat. Bak ze voor ongeveer 10 minuten in de oven.
  5. Hak de overgebleven stukken aubergine fijn en snijd de prei in ringen. Bak samen in een scheutje olijfolie gaar.
  6. Giet de rijst af en voeg toe aan de prei en aubergine. Breng op smaak met ketjap, sojasaus en een flinke snuf zout en peper.
  7. Haal de aubergines in de oven en doe het rijstmengsel erin. Serveer met granaatappelpitjes en eventueel een sausje naar keuze.
  8. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept