Ik hou van groenten! Veel mensen vinden dat gek klinken, maar ik voeg graag zoveel mogelijk groenten toe aan mijn gerecht? Waarom? Omdat het volumevoeding is. Zo kun je je bord enorm volscheppen en lekker veel eten zonder schuldgevoel. Deze gevulde paprika met parelcouscous en homemade honing-mosterdsaus is lekker als gezonde lunch of gezond diner. Je maakt ze in nog geen half uur en je kunt ze ook eenvoudig meenemen naar bijvoorbeeld je werk en ze daar warm of koud eten. De kunt paprika’s eigen vullen met alles wat je maar wil, dus je zou de parelcouscous ook kunnen vervangen voor pasta of rijst.

Meer recepten met parelcouscous

Ben jij op zoek naar meer inspiratie met parelcouscous? Wat dacht je van deze salade met parelcouscous, pompoen en sinaasappel? Dit is mijn favoriete salade van het moment en daar zit ook een lekker honing-mosterdsausje bij. Deze falafelbowl met parelcouscous en harissa is ook een lekker vegetarisch recept met parelcouscous. Keuze genoeg!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

20 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (2-3 pers.):
  • 125 gr parelcouscous
  • 3 paprika’s
  • 1 witte ui
  • 1 kleine courgette
  • 200 gr voorgekookte linzen uit blik (deze bijvoorbeeld)
  • 1 el harissa
  • 1 tl knoflookpoeder
  • peper en zout
  • olijfolie
  • klein handje geraspte kaas naar keuze
  • verse peterselieVoor de saus
  • 2 el honing
  • 2 el fijne mosterd
  • 4 el water
  • beetje citroensap
  • snuf peper en zout
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de paprika’s doormidden en verwijder de zaadlijsten. Leg met de binnenkant naar boven op de bakplaat en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Schuif voor 10 minuten in de oven.
  3. Breng een pan met water aan de kook en kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Snipper de ui en snijd de courgette in blokjes.
  5. Verhit wat olijfolie in een pan en fruit hierin de ui. Voeg vervolgens de courgette toe en bak even mee.
  6. Voeg de linzen en gekookte parelcouscous toe samen met de harissa, het knoflookpoeder en een snuf peper en zout. Mix goed en zet vervolgens het vuur uit.
  7. Schep het parelcouscousmengsel in de paprika’s en top af met de geraspte kaas. Schuif even terug in de oven om de kaas te laten smelten.
  8. Meng ondertussen alle ingrediënten voor de honing-mosterddressing en voeg naar smaak nog extra kruiden toe.
  9. Serveer de gevulde paprika’s met de honing-mosterdsaus en wat verse peterselie.
  10. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

Ik hou van groenten! Veel mensen vinden dat gek klinken, maar ik voeg graag zoveel mogelijk groenten toe aan mijn gerecht? Waarom? Omdat het volumevoeding is. Zo kun je je bord enorm volscheppen en lekker veel eten zonder schuldgevoel. Deze gevulde paprika met parelcouscous en homemade honing-mosterdsaus is lekker als gezonde lunch of gezond diner. Je maakt ze in nog geen half uur en je kunt ze ook eenvoudig meenemen naar bijvoorbeeld je werk en ze daar warm of koud eten. De kunt paprika’s eigen vullen met alles wat je maar wil, dus je zou de parelcouscous ook kunnen vervangen voor pasta of rijst.

Meer recepten met parelcouscous

Ben jij op zoek naar meer inspiratie met parelcouscous? Wat dacht je van deze salade met parelcouscous, pompoen en sinaasappel? Dit is mijn favoriete salade van het moment en daar zit ook een lekker honing-mosterdsausje bij. Deze falafelbowl met parelcouscous en harissa is ook een lekker vegetarisch recept met parelcouscous. Keuze genoeg!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

20 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (2-3 pers.):
  • 125 gr parelcouscous
  • 3 paprika’s
  • 1 witte ui
  • 1 kleine courgette
  • 200 gr voorgekookte linzen uit blik (deze bijvoorbeeld)
  • 1 el harissa
  • 1 tl knoflookpoeder
  • peper en zout
  • olijfolie
  • klein handje geraspte kaas naar keuze
  • verse peterselieVoor de saus
  • 2 el honing
  • 2 el fijne mosterd
  • 4 el water
  • beetje citroensap
  • snuf peper en zout
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de paprika’s doormidden en verwijder de zaadlijsten. Leg met de binnenkant naar boven op de bakplaat en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Schuif voor 10 minuten in de oven.
  3. Breng een pan met water aan de kook en kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Snipper de ui en snijd de courgette in blokjes.
  5. Verhit wat olijfolie in een pan en fruit hierin de ui. Voeg vervolgens de courgette toe en bak even mee.
  6. Voeg de linzen en gekookte parelcouscous toe samen met de harissa, het knoflookpoeder en een snuf peper en zout. Mix goed en zet vervolgens het vuur uit.
  7. Schep het parelcouscousmengsel in de paprika’s en top af met de geraspte kaas. Schuif even terug in de oven om de kaas te laten smelten.
  8. Meng ondertussen alle ingrediënten voor de honing-mosterddressing en voeg naar smaak nog extra kruiden toe.
  9. Serveer de gevulde paprika’s met de honing-mosterdsaus en wat verse peterselie.
  10. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept