Voor een lekker plakje cake ben ik altijd wel te porren! En al helemaal als het lekker voedzaam is en fantastisch smaakt. Deze gezonde perencake heeft het allemaal: een krokant korstje en een boterzachte binnenkant. Hij is bovendien glutenvrij, lactosevrij en suikervrij. Klinkt goed toch? Ik maak de cake meestal in het weekend en dan neem ik elke dag een plakje mee naar het werk. Ook voor in de avond op de bank is hij echt heerlijk!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

40 minuten

Social

Easy Culi
WAT HEB JE NODIG (1 cake):
  • 100 gr amandelmeel
  • 100 gr (glutenvrij) havermeel
  • 2 peren
  • 125 ml ongezoete amandelmelk
  • 100 gr suikervrije appelmoes
  • 2 eieren
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl vanille essence
  • snuf zout
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakevorm in. Ik bekleed de cakevorm ook nog altijd met bakpapier, zodat de cake niet blijft plakken.
  2. Neem de eerste peer. Snijd hier twee mooie dunne plakken uit over de lengte (zie foto). Deze komen aan het einde bovenop de cake te liggen. Van de overige peer en de tweede peer snijd je blokjes.
  3. In een kom mix je het havermeel met het amandelmeel, de eieren, de appelmoes, de melk, het bakpoeder, de kaneel, het vanille essence en het zout. Mix goed met een garde. Voeg vervolgens de perenblokjes toe en spatel goed door elkaar.
  4. Stort het cakemengsel in de ovenschaal en verdeel evenredig. Leg de twee plakjes peer bovenop en schuif de cake voor 25-30 minuten in de oven of tot hij goudbruin kleurt. Laat de cake afkoelen voordat je hem aansnijdt!
  5. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

Voor een lekker plakje cake ben ik altijd wel te porren! En al helemaal als het lekker voedzaam is en fantastisch smaakt. Deze gezonde perencake heeft het allemaal: een krokant korstje en een boterzachte binnenkant. Hij is bovendien glutenvrij, lactosevrij en suikervrij. Klinkt goed toch? Ik maak de cake meestal in het weekend en dan neem ik elke dag een plakje mee naar het werk. Ook voor in de avond op de bank is hij echt heerlijk!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

40 minuten

Social

Easy Culi
WAT HEB JE NODIG (1 cake):
  • 100 gr amandelmeel
  • 100 gr (glutenvrij) havermeel
  • 2 peren
  • 125 ml ongezoete amandelmelk
  • 100 gr suikervrije appelmoes
  • 2 eieren
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl vanille essence
  • snuf zout
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakevorm in. Ik bekleed de cakevorm ook nog altijd met bakpapier, zodat de cake niet blijft plakken.
  2. Neem de eerste peer. Snijd hier twee mooie dunne plakken uit over de lengte (zie foto). Deze komen aan het einde bovenop de cake te liggen. Van de overige peer en de tweede peer snijd je blokjes.
  3. In een kom mix je het havermeel met het amandelmeel, de eieren, de appelmoes, de melk, het bakpoeder, de kaneel, het vanille essence en het zout. Mix goed met een garde. Voeg vervolgens de perenblokjes toe en spatel goed door elkaar.
  4. Stort het cakemengsel in de ovenschaal en verdeel evenredig. Leg de twee plakjes peer bovenop en schuif de cake voor 25-30 minuten in de oven of tot hij goudbruin kleurt. Laat de cake afkoelen voordat je hem aansnijdt!
  5. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept