Deze gezonde yoghurtcake met frambozen is vanaf nu jouw favoriete cakerecept! Hij is super fluffy, voedzaam en ook nog eens mooi om te zien. Dankzij de yoghurt wordt de cake smeuïg en dankzij de banaan lekker zoet. Top hem af met wat verse frambozen en je hebt een echte eyecatcher. Liever een andere cake proberen? Ga dan voor deze perencake!
WAT HEB JE NODIG (1 cake):
- 200 gr havermeel
- 50 gr amandelmeel
- 1 banaan
- 2 eieren
- 150 ml yoghurt naar keuze
- snuf zout
Voor de topping
- frambozen
- granaatappel
- munt
- suikervrije frosting (= 100 gr suikervrije poedersuiker met sap van handje gepureerde frambozen)
WAT MOET JE DOEN:
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed en vet een cakevorm in.
- Prak de banaan en mix samen met de yoghurt en eieren tot een gladde massa. Voeg vervolgens de twee meelsoorten toe samen met een snufje zout. Mix tot een glad beslag.
- Stort het beslag in de cakevorm en bak voor 20-30 minuten in de oven totdat de cake goudbruin is gekleurd. Haal hem uit de oven en laat in de vorm helemaal afkoelen.
- Maak ondertussen de frosting door de suikervrije poedersuiker te mengen met het sap van wat gepureerde frambozen. Top de cake af met de frosting en wat verse frambozen, munt en granaatappelpitjes.
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!
Deel het recept
Deze gezonde yoghurtcake met frambozen is vanaf nu jouw favoriete cakerecept! Hij is super fluffy, voedzaam en ook nog eens mooi om te zien. Dankzij de yoghurt wordt de cake smeuïg en dankzij de banaan lekker zoet. Top hem af met wat verse frambozen en je hebt een echte eyecatcher. Liever een andere cake proberen? Ga dan voor deze perencake!
WAT HEB JE NODIG (1 cake):
- 200 gr havermeel
- 50 gr amandelmeel
- 1 banaan
- 2 eieren
- 150 ml yoghurt naar keuze
- snuf zout
Voor de topping
- frambozen
- granaatappel
- munt
- suikervrije frosting (= 100 gr suikervrije poedersuiker met sap van handje gepureerde frambozen)
WAT MOET JE DOEN:
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed en vet een cakevorm in.
- Prak de banaan en mix samen met de yoghurt en eieren tot een gladde massa. Voeg vervolgens de twee meelsoorten toe samen met een snufje zout. Mix tot een glad beslag.
- Stort het beslag in de cakevorm en bak voor 20-30 minuten in de oven totdat de cake goudbruin is gekleurd. Haal hem uit de oven en laat in de vorm helemaal afkoelen.
- Maak ondertussen de frosting door de suikervrije poedersuiker te mengen met het sap van wat gepureerde frambozen. Top de cake af met de frosting en wat verse frambozen, munt en granaatappelpitjes.
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!
Geef een reactie