Al jaren lijd ik aan een ernstige pindakaasverslaving, dus deze gezonde salted caramel brownie met pinda zijn voor mij dan ook het ultieme comfortfood. Het chille is dat je er lekker veel van kunt eten, zonder schuldgevoel. De gezonde salted caramel brownies zelf bevatten namelijk geen toegevoegde suikers of boter. Ze zijn gezoet met onder andere appelmoes en vanille extract en dankzij het haver- en amandelmeel zijn ze ontzettend fluffy. Dat betekent niet dat ‘gewone’ brownies verkeerd zijn, maar als je net zoveel eet als ik op een dag is het best fijn als je enigszins gezond en voedzaam kan snacken ;).
Gezonde salted caramel brownies met pinda
Wat is salted caramel eigenlijk? Salted caramel, die zalige smaakcombinatie, vindt zijn oorsprong in de jaren 1970. De Franse banketbakker Henri Le Roux wordt geroemd als meesterbrein. Zijn impulsieve zouttoevoeging aan karamel creëerde de perfecte zoet-zout explosie. Snel wereldwijd geliefd, is deze lekkernij inmiddels terug te vinden op bijna elke menukaart en bij elke bakkerij. Ik maak zelf altijd een snelle karamel van agavesiroop (of honing) met een eetlepel pindakaas. Super makkelijk, voedzaam en bovendien krijg je zo een bijzondere pindasmaak. Als je daar een beetje zeezout aan toevoegt, heb je perfecte en snelle salted caramel. Deze gezonde salted caramel brownies met pinda zijn vanaf nu jouw favoriete tussendoortje of snack!
Meer inspiratie voor gezonde baksels
Mijn website staat bomvol met gezonde baksels. Wacht dacht je van dit recept voor het perfecte bananenbrood? Of deze gezonde mango-kokoscake? En deze Bounty dadels zijn ook verslavend lekker (en je hebt er geen oven voor nodig)!
Geef een reactie