Op zoek naar een gezond Sinterklaasbaksel? Deze speculaascake met mandarijn bevat stukjes pepernoot! De combinatie met de mandarijn maakt het lekker friszoet. De cake bevat geen toevoegde suiker of boter en is daardoor hartstikke voedzaam. Benieuwd hoe je deze gezonde cake maakt? Lees dan gauw verder voor het recept!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

30 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (+/- 8 plakjes):
  • 3 eieren
  • 200 gr spelmeel
  • 210 gr kwark (ik gebruikte kwark met speculaassmaak) + 2 el extra
  • 2 tl bakpoeder
  • 100 ml melk
  • 1 tl kaneel
  • snuf zout
  • 1 mandarijn
  • 10 pepernoten of 2 speculaasjes
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakevorm in of bekleed de cakevorm met bakpapier.
  2. Doe alle ingrediënten behalve de mandarijn en pepernoten/speculaasjes in een kom. Meng goed met een garde tot een luchtig beslag.
  3. Stort het beslag in de cakevorm en schud even met het cakeblik op en neer. Zo haal je de luchtbellen uit het beslag en wordt het beslag evenredig verdeeld.
  4. Schuif de cake voor ongeveer 20-25 minuten de oven in. Check met een satéprikker of hij gaar is. Als deze er schoon uitkomt, is hij gaar.
  5. Laat de cake afkoelen. Als de cake afgekoeld is, besmeer je de bovenkant met 2 el (speculaas)kwark. Hak de pepernoten fijn en verdeel deze eroverheen. Verdeel ook de partjes mandarijn eroverheen.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (+/- 8 plakjes):
  • 3 eieren
  • 200 gr spelmeel
  • 210 gr kwark (ik gebruikte kwark met speculaassmaak) + 2 el extra
  • 2 tl bakpoeder
  • 100 ml melk
  • 1 tl kaneel
  • snuf zout
  • 1 mandarijn
  • 10 pepernoten of 2 speculaasjes
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakevorm in of bekleed de cakevorm met bakpapier.
  2. Doe alle ingrediënten behalve de mandarijn en pepernoten/speculaasjes in een kom. Meng goed met een garde tot een luchtig beslag.
  3. Stort het beslag in de cakevorm en schud even met het cakeblik op en neer. Zo haal je de luchtbellen uit het beslag en wordt het beslag evenredig verdeeld.
  4. Schuif de cake voor ongeveer 20-25 minuten de oven in. Check met een satéprikker of hij gaar is. Als deze er schoon uitkomt, is hij gaar.
  5. Laat de cake afkoelen. Als de cake afgekoeld is, besmeer je de bovenkant met 2 el (speculaas)kwark. Hak de pepernoten fijn en verdeel deze eroverheen. Verdeel ook de partjes mandarijn eroverheen.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Deel het recept