Tijd voor wat inspiratie voor een vegetarisch voorgerecht: een hartige tompouce met whipped feta. Een hartige tompouce is een variatie op de traditionele zoete tompouce, hét welbekende Nederlandse gebakje dat bestaat uit twee lagen bladerdeeg met daartussen meestal banketbakkersroom en aan de bovenkant een laagje glazuur.
De hartige tompouce behoudt over het algemeen de structuur van het klassieke gebakje, maar in plaats van zoete vulling en glazuur, wordt deze versie gevuld met hartige ingrediënten. Het bladerdeeg blijft vaak hetzelfde, maar de vulling kan verschillen. Dit kan bestaan uit bijvoorbeeld roomkaas, verschillende soorten paté, gerookte zalm, garnalen, groenten of andere hartige smaken. Het wordt vaak geserveerd als een hartige lekkernij bij bijzondere gelegenheden of als onderdeel van een hartige high tea. Ik vind de hartige tompouce fantastisch als voorgerecht voor de feestdagen.
Hartige tompouce met whipped feta
Deze hartige tompouce met whipped feta is een parel om je kerstdiner mee te beginnen. Het krokante bladerdeeg contrasteert mooi met de zachte whipped feta. De zoute ham en zoete gepofte tomaatjes maken het geheel helemaal af. Een heerlijke combo! Houd je niet van feta? Dan zou je de whipped feta kunnen vervangen door bijvoorbeeld ricotta of burrata. Als je liever helemaal geen kaas eet, zou je bijvoorbeeld avocado/guacemole of hummus kunnen gebruiken.
Meer vegetarische voorgerechten
Op zoek naar meer vegetarische voorgerechten? Wat dacht je van deze crostini met Parmezaanse kaas en peer, deze plaattaart caprese met burrata of deze hartige krans met brie, jam en rozemarijn. Geniet van je kerstdiner!
Geef een reactie