Wentelteefjes! Wie kent ze niet? Meestal eet je ze zoet, maar wist je dat ze ook ontzettend lekker zijn op hartige wijze? Deze hartige wentelteefjes met ricotta en pesto zijn om je vingers bij af te likken! Ze stelen de show bij elk ontbijtje en bij elke lunch/brunch en je kunt ze zelfs meenemen naar kantoor. Handig toch? Benieuwd hoe je ze maakt? Lees dan snel verder!
WAT HEB JE NODIG (1 pers.):
- 2 boterhammen
- 2 eieren
- 100 ml melk
- ½ tl oregano
- 1 el groene pesto
- 1 el ricotta
- 5 gekleurde snoeptomaatjes
- paar blaadjes basilicum
- olijfolie
- klontje boter
- peper en zout
WAT MOET JE DOEN:
- Begin met het pocheren van het ei. Breng een ruime pan met water tegen de kook aan (dus net niet). Maak met een lepel een draaikolk in de pan. Breek het ei in de draaikolk en laat 3-4 minuten koken. Haal vervolgens uit het water en laat even uitlekken.
- Snijd ondertussen de gekleurde tomaatjes in kwarten en hak de basilicum fijn.
- Klop het tweede ei los in een kom en voeg de melk, oregano en een snuf peper en zout toe. Mix goed. Dip beide boterhammen in het eimengsel. Laat een paar seconden liggen, zodat het brood het mengsel goed absorbeert.
- Verhit de boter in een koekenpan en bak de wentelteefjes aan beide kanten knapperig en goudbruin.
- Besmeer de wentelteefjes met de pesto en beleg met de ricotta, tomaatjes, het gepocheerde ei en de basilicum. Top af met een snuf peper en zout en eventueel een drizzle olijfolie.
Deel het recept
Wentelteefjes! Wie kent ze niet? Meestal eet je ze zoet, maar wist je dat ze ook ontzettend lekker zijn op hartige wijze? Deze hartige wentelteefjes met ricotta en pesto zijn om je vingers bij af te likken! Ze stelen de show bij elk ontbijtje en bij elke lunch/brunch en je kunt ze zelfs meenemen naar kantoor. Handig toch? Benieuwd hoe je ze maakt? Lees dan snel verder!
WAT HEB JE NODIG (1 pers.):
- 2 boterhammen
- 2 eieren
- 100 ml melk
- ½ tl oregano
- 1 el groene pesto
- 1 el ricotta
- 5 gekleurde snoeptomaatjes
- paar blaadjes basilicum
- olijfolie
- klontje boter
- peper en zout
WAT MOET JE DOEN:
- Begin met het pocheren van het ei. Breng een ruime pan met water tegen de kook aan (dus net niet). Maak met een lepel een draaikolk in de pan. Breek het ei in de draaikolk en laat 3-4 minuten koken. Haal vervolgens uit het water en laat even uitlekken.
- Snijd ondertussen de gekleurde tomaatjes in kwarten en hak de basilicum fijn.
- Klop het tweede ei los in een kom en voeg de melk, oregano en een snuf peper en zout toe. Mix goed. Dip beide boterhammen in het eimengsel. Laat een paar seconden liggen, zodat het brood het mengsel goed absorbeert.
- Verhit de boter in een koekenpan en bak de wentelteefjes aan beide kanten knapperig en goudbruin.
- Besmeer de wentelteefjes met de pesto en beleg met de ricotta, tomaatjes, het gepocheerde ei en de basilicum. Top af met een snuf peper en zout en eventueel een drizzle olijfolie.
Geef een reactie