Voor voedzame en gezonde tussendoortjes ben je bij mij aan het goede adres. Ik ben geen enorme bakker en daarmee bedoel ik taarten en cakes. Ik ben meer van de gezondere snacks met bijvoorbeeld appelmoes in plaats van boter of banaan in plaats van suiker. Deze baksels zijn gewoon net zo lekker als de gewone, maar dan geschikt voor elke dag. Top als je het mij vraagt. Het is ook januari, dus ik gok dat er veel mensen wat gezonder willen eten. Dan is zo’n gezonde snack een uitkomst. Gezonde tussendoortjes die smaken naar cake. Wat wil een mens nog meer?
Havermoutbake met frambozen
Deze havermoutbake maak ik bijna elke week. De basis blijft hetzelfde, maar je kunt variëren met het fruit dat je gebruikt. Eerder maakte ik deze havermoutbake met speculaaskruiden (en pepernoten) of deze havermoutbake met peer en banaan. Allemaal heerlijk, voedzaam en super makkelijk om te maken.
WAT HEB JE NODIG (+/- 9 porties):
- handje frambozen
- 130 gr havermout
- 30 gr amandelmeel
- 230 ml amandelmelk
- 1 cupje appelmoes (1oo gr)
- 1 ei
- 1 el kaneel
- 1 el bakpoeder
- drupje vanille extract
- snuf zout
- amandelschaafsel
WAT MOET JE DOEN:
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in.
- Meng de havermout met het amandelmeel, bakpoeder, zout en kaneel. Zet even apart.
- Meng in een andere kom de amandelmelk met het ei, de appelmoes en het vanille extract.
- Doe nu de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en spatel door elkaar.
- Stort het havermoutbeslag in de ovenschaal en leg de frambozen erop. Top af met het amandelschaafsel.
- Bak ongeveer 30-35 minuten in de oven totdat de havermoutbake met frambozen goudbruin kleurt.
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!
Deel het recept
Voor voedzame en gezonde tussendoortjes ben je bij mij aan het goede adres. Ik ben geen enorme bakker en daarmee bedoel ik taarten en cakes. Ik ben meer van de gezondere snacks met bijvoorbeeld appelmoes in plaats van boter of banaan in plaats van suiker. Deze baksels zijn gewoon net zo lekker als de gewone, maar dan geschikt voor elke dag. Top als je het mij vraagt. Het is ook januari, dus ik gok dat er veel mensen wat gezonder willen eten. Dan is zo’n gezonde snack een uitkomst. Gezonde tussendoortjes die smaken naar cake. Wat wil een mens nog meer?
Havermoutbake met frambozen
Deze havermoutbake maak ik bijna elke week. De basis blijft hetzelfde, maar je kunt variëren met het fruit dat je gebruikt. Eerder maakte ik deze havermoutbake met speculaaskruiden (en pepernoten) of deze havermoutbake met peer en banaan. Allemaal heerlijk, voedzaam en super makkelijk om te maken.
WAT HEB JE NODIG (+/- 9 porties):
- handje frambozen
- 130 gr havermout
- 30 gr amandelmeel
- 230 ml amandelmelk
- 1 cupje appelmoes (1oo gr)
- 1 ei
- 1 el kaneel
- 1 el bakpoeder
- drupje vanille extract
- snuf zout
- amandelschaafsel
WAT MOET JE DOEN:
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in.
- Meng de havermout met het amandelmeel, bakpoeder, zout en kaneel. Zet even apart.
- Meng in een andere kom de amandelmelk met het ei, de appelmoes en het vanille extract.
- Doe nu de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en spatel door elkaar.
- Stort het havermoutbeslag in de ovenschaal en leg de frambozen erop. Top af met het amandelschaafsel.
- Bak ongeveer 30-35 minuten in de oven totdat de havermoutbake met frambozen goudbruin kleurt.
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!
[…] heerlijke snack is lekker krokant van buiten en zacht en chewy van binnen. Eerder maakte ik een havermoutbake met frambozen, een havermoutbake met speculaas en een havermoutbake met peer en […]