Dat ik dol ben op havermout is geen geheim meer. Elke ochtend kijk ik weer uit naar mijn havermoutpap. Maar wist je dat havermout ook heel geschikt is om mee te bakken? Vandaag maakte ik deze havermoutbake met peer en banaan. Ultiem comfortfood, want het smaakt gewoon naar cake! Gezond, voedzaam en mega lekker! Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

40 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (6 porties):
  • 1 peer
  • 1 kleine banaan
  • 130 gr havermout
  • 30 gr amandelmeel
  • 230 ml amandelmelk
  • 1 cupje appelmoes (1oo gr)
  • 1 ei
  • 1 el bakpoeder
  • 3 el honing
  • drupje vanille extract
  • halve tl zout
  • 1 tl kaneel
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in.
  2. Meng de havermout met het amandelmeel, bakpoeder, zout en kaneel. Zet even apart.
  3. Meng in een andere kom de amandelmelk met het ei, de appelmoes en het vanille extract.
  4. Doe nu de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en spatel door elkaar. Voeg ook de honing toe en spatel goed door.
  5. Snijd de peer in blokjes en voeg toe aan het beslag.
  6. Stort het havermoutbeslag in de ovenschaal en leg de plakjes banaan er bovenop.
  7. Bak ongeveer 30-35 minuten in de oven totdat de havermoutbake goudbruin kleurt.
  8. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (6 porties):
  • halve peer
  • halve banaan
  • 130 gr havermout
  • 30 gr amandelmeel
  • 230 ml amandelmelk
  • 1 cupje appelmoes (1oo gr)
  • 1 ei
  • 1 el bakpoeder
  • 3 el honing
  • drupje vanille extract
  • halve tl zout
  • halve el kaneel
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in.
  2. Meng de havermout met het amandelmeel, bakpoeder, zout en kaneel. Zet even apart.
  3. Meng in een andere kom de amandelmelk met het ei, de appelmoes en het vanille extract.
  4. Doe nu de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en spatel door elkaar. Voeg ook de honing toe en spatel goed door.
  5. Snijd de peer in blokjes en voeg toe aan het beslag.
  6. Stort het havermoutbeslag in de ovenschaal en leg de plakjes banaan er bovenop.
  7. Bak ongeveer 30-35 minuten in de oven totdat de havermoutbake goudbruin kleurt.
  8. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept