Sinterklaas kom over 10 dagen aan in Nederland. Dus het is tijd om lekker aan de slag te gaan met Sinterklaasbaksels. De pepernoten vliegen je om de oren. Een Ik hou enorm van bakken en dan vooral met lekkere herfstsmaken. Deze gezonde havermoutbake met pepernoten smaakt naar herfst! De combinatie van speculaaskruiden, chai en vanille maken het echt een feestje. Geschikt als Sinterklaas baksel, maar hij kan eigenlijk gewoon elke dag. De smaak heeft wat weg van de buitenkant van gevulde speculaas. Klinkt goed, toch?

Variatie met fruit

Deze heerlijke gezonde havermoutbake is ook hartstikke lekker met fruit. Ik maakte eerder deze havermoutbake met peer en banaan. Het basisrecept is hetzelfde en de smaak is net zo lekker.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

35 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (+/- 9 porties):
  • 130 gr havermout
  • 30 gr amandelmeel
  • 230 ml (plantaardige) melk gemixt met 1 tl chaikruiden of deze chai drink  (als je geen chai hebt, voeg dan extra speculaaskruiden toe)
  • 1 cupje suikervrije appelmoes (100 gr)
  • 1 ei
  • 2 el bakpoeder
  • 1 el speculaaskruiden
  • 1 tl vanille extract
  • snuf zout
  • handje pepernoten
  • amandelschaafsel
    Topping
  • 2 el poedersuiker
  • 1 tl water
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in.
  2. Meng de havermout met het amandelmeel, bakpoeder, zout en speculaaskruiden. Zet even apart.
  3. Meng in een andere kom de melk met het ei, de appelmoes en het vanille extract.
  4. Doe nu de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en spatel door elkaar.
  5. Stort het havermoutbeslag in de ovenschaal en beleg met de pepernoten en het amandelschaafsel.
  6. Bak ongeveer 25 minuten in de oven totdat de havermoutbake goudbruin kleurt. Laat hem afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt en aansnijdt.
  7. Mix de poedersuiker met het water tot een gladde icing en serveer met de havermoutbake.
  8. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

Sinterklaas kom over 10 dagen aan in Nederland. Dus het is tijd om lekker aan de slag te gaan met Sinterklaasbaksels. De pepernoten vliegen je om de oren. Een Ik hou enorm van bakken en dan vooral met lekkere herfstsmaken. Deze gezonde havermoutbake met pepernoten smaakt naar herfst! De combinatie van speculaaskruiden, chai en vanille maken het echt een feestje. Geschikt als Sinterklaas baksel, maar hij kan eigenlijk gewoon elke dag. De smaak heeft wat weg van de buitenkant van gevulde speculaas. Klinkt goed, toch?

Variatie met fruit

Deze heerlijke gezonde havermoutbake is ook hartstikke lekker met fruit. Ik maakte eerder deze havermoutbake met peer en banaan. Het basisrecept is hetzelfde en de smaak is net zo lekker.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

35 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (9 porties):
  • 130 gr havermout
  • 30 gr amandelmeel
  • 230 ml (plantaardige) melk gemixt met 1 tl chaikruiden of deze chai drink  (als je geen chai hebt, voeg dan extra speculaaskruiden toe)
  • 1 cupje suikervrije appelmoes (100 gr)
  • 1 ei
  • 2 el bakpoeder
  • 1 el speculaaskruiden
  • 1 tl vanille extract
  • snuf zout
  • handje pepernoten
  • amandelschaafsel
    Topping
  • 2 el poedersuiker
  • 1 tl water
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in.
  2. Meng de havermout met het amandelmeel, bakpoeder, zout en speculaaskruiden. Zet even apart.
  3. Meng in een andere kom de melk met het ei, de appelmoes en het vanille extract.
  4. Doe nu de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en spatel door elkaar.
  5. Stort het havermoutbeslag in de ovenschaal en beleg met de pepernoten en het amandelschaafsel.
  6. Bak ongeveer 25 minuten in de oven totdat de havermoutbake goudbruin kleurt. Laat hem afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt en aansnijdt.
  7. Mix de poedersuiker met het water tot een gladde icing en serveer met de havermoutbake.
  8. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept