Heel Nederlands is aan het proefkoken voor kerst, dus ook jij bent vast op zoek naar recepten om te verrassen. De komende dagen komen er een aantal lekker kerstrecepten online op mijn kanaal, hopelijk zit er iets voor je tussen! Dit voorgerechtje is een soort verkapte garnalencocktail, maar dan met avocado in de hoofdrol! Een zachte mousse die heerlijk smaakt met het frisse van de sinaasappel en de lekkere bite van deze knoflookgarnalen. Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

15 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (4 pers.):
  • 2 avocado’s
  • 100 gr garnalen
  • blikje kokosmelk
  • 1 sinaasappel
  • peper en zout
WAT MOET JE DOEN:
  1. Halveer de avocado’s en verwijder de pit en schil.
  2. Doe de avocado in de blender en voeg een flinke scheut kokosmelk toe. Blend tot een gladde massa. Breng de mousse op smaak met wat peper en zout.
  3. Bak ondertussen de garnalen ongeveer 4 minuten in een koekenpan tot ze goudbruin zijn geworden.
  4. Schil de sinaasappel en snijd in plakjes. Halveer de plakjes zodat je een soort ‘halve maantjes’ krijgt.
  5. Vul nu de glaasjes. Begin met avocadomousse en vervolgens de sinaasappel. Sluit af met de garnalen en garneer eventueel met wat extra peper en een takje tijm.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (4 pers.):
  • 2 avocado’s
  • 100 gr garnalen
  • blikje kokosmelk
  • 1 sinaasappel
  • peper en zout
WAT MOET JE DOEN:
  1. Halveer de avocado’s en verwijder de pit en schil.
  2. Doe de avocado in de blender en voeg een flinke scheut kokosmelk toe. Blend tot een gladde massa. Breng de mousse op smaak met wat peper en zout.
  3. Bak ondertussen de garnalen ongeveer 4 minuten in een koekenpan tot ze goudbruin zijn geworden.
  4. Schil de sinaasappel en snijd in plakjes. Halveer de plakjes zodat je een soort ‘halve maantjes’ krijgt.
  5. Vul nu de glaasjes. Begin met avocadomousse en vervolgens de sinaasappel. Sluit af met de garnalen en garneer eventueel met wat extra peper en een takje tijm.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept