Het is weer vrijdagavond, dus je hebt vast al een paar vrijmibo’s achter de kiezen! Eenmaal thuis wil je geen uren koken, maar een lekkere snelle hap. Deze kipburgers zijn echt super chill en makkelijk om te maken! Samen met de mais-avocadosalsa en ananas krijgen ze een tropisch tintje. Als je eenmaal zelf burgers maakt, koop je ze nooit meer kant-en-klaar. Je zult het verschil vast en zeker proeven! Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

20 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (4 burgers):
  • 600 gr kipgehakt
  • 3 el paprikapoeder
  • 2 el knoflookpoeder
  • hamburgerbroodjes
  • 1 avocado
  • sap van een halve citroen
  • handje verse peterselie, fijngehakt
  • blikje mais
  • blikje ananasschijven
  • halve komkommer
  • 2 tomaten
  • krop ijsbergsla
  • peper en zout
  • (plantaardige) bakboter
  • saus naar keuze (mayo, curry, cocktail etc.) ik gebruikte deze bbqsaus van Remia.
WAT MOET JE DOEN:
  1. Doe het kipgehakt samen met de paprikapoeder, knoflookpoeder , fijngehakte peterselie en een snuf peper en zout in een bak. Meng goed door elkaar.
  2. Verdeel het gehakt in vier delen en maak er vier ronde burgers van.
  3. Verhit een klontje bakboter in een koekenpan en bak de kipburgers in een minuut of 10 goudbruin.
  4. Snijd ondertussen de avocado in blokjes en doe samen met de mais in een bakje. Voeg het citroensap toe en breng op smaak met peper en zout. Zet apart.
  5. Snijd de tomaten en komkommer in schijfjes. Zet apart.
  6. Als de kipburgers klaar zijn, snijd je de burgerbroodjes open. Haal de kipburgers uit de pan en doe de burgerbroodjes erin. Laat ze in een halve minuut met de binnenkant naar beneden krokant worden in de pan.
  7. Haal de broodjes uit de pan en beleg je burger! Start met bladeren ijsbergsla, gevolgd door komkommer, tomaat, ananas, kipburger en sluit af met de mais-avocadosalsa. Kwak er vervolgens nog een flinke klodder van je favoriete saus overeen en klaar is je kipburger!
  8. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen op Instagram met de hashtag #easyculi!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (4 burgers):
  • 600 gr kipgehakt
  • 3 el paprikapoeder
  • 2 el knoflookpoeder
  • hamburgerbroodjes
  • 1 avocado
  • sap van een halve citroen
  • handje verse peterselie, fijngehakt
  • blikje mais
  • blikje ananasschijven
  • halve komkommer
  • 2 tomaten
  • krop ijsbergsla
  • peper en zout
  • (plantaardige) bakboter
  • saus naar keuze (mayo, curry, cocktail etc.) ik gebruikte deze bbqsaus van Remia.
WAT MOET JE DOEN:
  1. Doe het kipgehakt samen met de paprikapoeder, knoflookpoeder , fijngehakte peterselie en een snuf peper en zout in een bak. Meng goed door elkaar.
  2. Verdeel het gehakt in vier delen en maak er vier ronde burgers van.
  3. Verhit een klontje bakboter in een koekenpan en bak de kipburgers in een minuut of 10 goudbruin.
  4. Snijd ondertussen de avocado in blokjes en doe samen met de mais in een bakje. Voeg het citroensap toe en breng op smaak met peper en zout. Zet apart.
  5. Snijd de tomaten en komkommer in schijfjes. Zet apart.
  6. Als de kipburgers klaar zijn, snijd je de burgerbroodjes open. Haal de kipburgers uit de pan en doe de burgerbroodjes erin. Laat ze in een halve minuut met de binnenkant naar beneden krokant worden in de pan.
  7. Haal de broodjes uit de pan en beleg je burger! Start met bladeren ijsbergsla, gevolgd door komkommer, tomaat, ananas, kipburger en sluit af met de mais-avocadosalsa. Kwak er vervolgens nog een flinke klodder van je favoriete saus overeen en klaar is je kipburger!
  8. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen op Instagram met de hashtag #easyculi!

Deel het recept