I love burgers! Echt, ik hou ervan. Van die lekkere juicy burgers waarbij het sap en de saus langs je mond naar beneden lopen als je een hap hebt hebt genomen. In restaurants zijn ze vaak echt to die for, maar bij de Mac en Burger King bijvoorbeeld vind ik ze dus echt niet te bikken (sorry). Dit ligt waarschijnlijk aan het feit dat ik mijn burgers en sauzen thuis altijd zelf maak from scratch en laten we eerlijk wezen: dat smaakt gewoon 10000x beter. Hopelijk heb ik je nu niet bang gemaakt! Geloof me, het maken van burgers en sauzen is ongelofelijk makkelijk én ook nog eens kostenbesparend. Vandaag maakte ik deze heerlijke kipburgers met honing-mosterssaus. Ik at de kipburgers met sla, komkommer tomaat en wat ovenfrietjes. Benieuwd naar het recept? Lees snel verder!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

20 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (4 burgers):
  • 2 grote kipfilets
  • 4 hamburgerbroodjes (ik gebruikte deze)
  • 2 tomaten
  • halve komkommer
  • paar blaadjes sla
  • panko (of broodkruim, whatever je nog in de kast hebt staan)
  • bloem
  • 1 ei

    Voor de saus:
  • 3 el mayo
  • 2 el mosterd
  • 1 el honing
  • peper en zout
WAT MOET JE DOEN:
  1. Maak de kipfilets wat platter door ze uit te rollen met een deegroller of er met een pan hard op te slaan. Vervolgens snijd de de kipfilets in vier gelijke delen.
  2. Nu zet je drie (diepe) borden voor je neer. In de eerste doe je een paar scheppen bloem, in de tweede kluts je het ei en in de derde doe je het broodkuim.
  3. Bestrooi de kipfilets aan beide kanten met wat zout en peper en haal ze vervolgens eerst door de bloem, dan door het ei en dan door het broodkruim. Leg ze even opzij tot je alle kipfilets mooi hebt bedekt.
  4. Verhit een scheut olie of klontje boter in een pan en bak hierin de kipburgers mooi goudbruin en krokant.
  5. Ondertussen snijd je de komkommer en tomaat in schijfjes en snijd je de hamburgerbroodjes doormidden.
  6. Nu ga je de saus maken. Meng alle ingrediënten in een schaaltje en breng op smaak met peper en zout.
  7. Als je alle vier de kipburgers hebt gebakken, doe je de broodjes nog even een minuutjes in de pan met de binnenkant naar beneden.
  8. Zo worden ze lekker warm en krijgen ze een lekkere crunch.
  9. Nu ga je de kipburgers beleggen. Smeer beide helften van het broodje in met de honing-mosterdsaus en beleg ze vervolgens met sla, komkommer, tomaat en kipburger. Voeg naar smaak nog wat extra saus toe.
  10. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (4 burgers):
  • 2 grote kipfilets
  • 4 hamburgerbroodjes (ik gebruikte deze)
  • 2 tomaten
  • halve komkommer
  • paar blaadjes sla
  • panko (of broodkruim, whatever je nog in de kast hebt staan)
  • bloem
  • 1 ei

    Voor de saus:
  • 3 el mayo
  • 2 el mosterd
  • 1 el honing
  • peper en zout
WAT MOET JE DOEN:
  1. Maak de kipfilets wat platter door ze uit te rollen met een deegroller of er met een pan hard op te slaan. Vervolgens snijd de de kipfilets in vier gelijke delen.
  2. Nu zet je drie (diepe) borden voor je neer. In de eerste doe je een paar scheppen bloem, in de tweede kluts je het ei en in de derde doe je het broodkuim.
  3. Bestrooi de kipfilets aan beide kanten met wat zout en peper en haal ze vervolgens eerst door de bloem, dan door het ei en dan door het broodkruim. Leg ze even opzij tot je alle kipfilets mooi hebt bedekt.
  4. Verhit een scheut olie of klontje boter in een pan en bak hierin de kipburgers mooi goudbruin en krokant.
  5. Ondertussen snijd je de komkommer en tomaat in schijfjes en snijd je de hamburgerbroodjes doormidden.
  6. Nu ga je de saus maken. Meng alle ingrediënten in een schaaltje en breng op smaak met peper en zout.
  7. Als je alle vier de kipburgers hebt gebakken, doe je de broodjes nog even een minuutjes in de pan met de binnenkant naar beneden.
  8. Zo worden ze lekker warm en krijgen ze een lekkere crunch.
  9. Nu ga je de kipburgers beleggen. Smeer beide helften van het broodje in met de honing-mosterdsaus en beleg ze vervolgens met sla, komkommer, tomaat en kipburger. Voeg naar smaak nog wat extra saus toe.
  10. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept