Als jij mocht kiezen tussen taco’s of pasta wat kies je dan? Moeilijke keuze hè! Wat als ik je vertelde dat ik the best of both worlds heb gecombineerd tot een fantastische vegan Mexicaanse pastasalade? Dit gerecht is ZO makkelijk om te maken (lees: in 15 minuten klaar) en bovendien écht ZO lekker. Iedereen was weg van de frisse smaak van limoen en het vega gehakt met de mais en bonen passen er geweldig bij. Gezond, makkelijk, snel en lekker: wat wil je nog meer?

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

15 minuten

Social

Easy Culi
WAT HEB JE NODIG (4 pers.):
  • 400 gr pasta naar keuze
  • 400 gr zwarte bonen
  • 300 gr mais
  • sap van 2 limoenen
  • 200 gr haver fraiche (of een andere vegan crème fraiche)
  • 200 gr vegan gehakt
  • 2 tl komijn
  • 2 tl paprikapoeder pikant
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl sriracha
  • handje fijngehakte peterselie
  • handje fijngehakte bosui
  • peper en zout
  • optioneel: geraspte (vegan) kaas
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit een scheut olie in een pan en bak hierin het vegan gehakt samen met het knoflookpoeder, de komijn en het paprikapoeder.
  3. Laat ondertussen de zwarte bonen en mais uitlekken en hak de peterselie fijn.
  4. Mix de haver fraishe met het sap van 1 limoen en de sriracha en breng op smaak met wat peper en zout.
  5. Giet de pasta af en spoel af met koud water, zodat de ergste hitte eraf is. De pasta hoeft niet helemaal koud te zijn, lauwwarm is het ook ontzettend lekker.
  6. Doe de pasta samen met het gehakt, de mais, zwarte bonen, peterselie, bosui en de zelfgemaakte saus in een kom en meng goed. Breng eventueel op smaak met extra peper, zout en limoensap. Serveer met wat geraspte kaas.
  7. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (4 pers.):
  • 400 gr pasta naar keuze
  • 400 gr zwarte bonen
  • 300 gr mais
  • sap van 2 limoenen
  • 200 gr haver fraiche (of een andere vegan crème fraiche)
  • 200 gr vegan gehakt
  • 2 tl komijn
  • 2 tl paprikapoeder pikant
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl sriracha
  • handje fijngehakte peterselie
  • handje fijngehakte bosui
  • peper en zout
  • optioneel: geraspte (vegan) kaas
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit een scheut olie in een pan en bak hierin het vegan gehakt samen met het knoflookpoeder, de komijn en het paprikapoeder.
  3. Laat ondertussen de zwarte bonen en mais uitlekken en hak de peterselie fijn.
  4. Mix de haver fraishe met het sap van 1 limoen en de sriracha en breng op smaak met wat peper en zout.
  5. Giet de pasta af en spoel af met koud water, zodat de ergste hitte eraf is. De pasta hoeft niet helemaal koud te zijn, lauwwarm is het ook ontzettend lekker.
  6. Doe de pasta samen met het gehakt, de mais, zwarte bonen, peterselie, bosui en de zelfgemaakte saus in een kom en meng goed. Breng eventueel op smaak met extra peper, zout en limoensap. Serveer met wat geraspte kaas.
  7. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept