Over 1 maand en 1 dag zit ik in het vliegtuig naar Mexico! Tijd voor wat Mexicaanse inspiratie. Deze Mexicaanse shakshuka met onder andere bonen, mais, guacemole en mangochutney is lekker fris, heel voedzaam en ontzettend lekker. Je maakt hem in een handomdraai! Lekker als koolhydraatarme lunch of diner. Liever eerst de klassieke variant proberen met pesto en feta? Die vind je hier!
WAT HEB JE NODIG (1-2 pers.):
- 3 eieren
- 1 paprika
- 50 gr mais
- 100 gr zwarte bonen
- 1/2 sjalot
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl komijn
- 150 ml gezeefde tomaten
- 1 citroen
- 1/2 tl chiliflakes
- verse peterselie
- 1/2 avocado
- 1 el mangochutney
- zout en peper
WAT MOET JE DOEN:
- Snipper de sjalot, snijd de paprika in blokjes en hak de peterselie fijn.
- Verhit wat olie in een (gietijzeren) pan en bak hierin de sjalot samen met de paprika, mais, bonen, het knoflookpoeder, het komijnpoeder, het sap van een 1/2 citroen en een snuf peper en zout. Bak 5 minuten en voeg vervolgens de gezeefde tomaten toe. Laat nog 5 minuten pruttelen.
- Maak drie kuiltjes en breek hierin de eieren. Zet een deksel op de pan en laat de eieren in 8-10 minuten stollen.
- Prak ondertussen de avocado en breng op smaak met peper, zout en het sap van de andere helft van de citroen.
- Haal de deksel van de pan en garneer de shakshuka met de guacemole, mangochutney, chiliflakes en peterselie.
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!
Deel het recept
Over 1 maand en 1 dag zit ik in het vliegtuig naar Mexico! Tijd voor wat Mexicaanse inspiratie. Deze Mexicaanse shakshuka met onder andere bonen, mais, guacemole en mangochutney is lekker fris, heel voedzaam en ontzettend lekker. Je maakt hem in een handomdraai! Lekker als koolhydraatarme lunch of diner. Liever eerst de klassieke variant proberen met pesto en feta? Die vind je hier!
WAT HEB JE NODIG (1-2 pers.):
- 3 eieren
- 1 paprika
- 50 gr mais
- 100 gr zwarte bonen
- 1/2 sjalot
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl komijn
- 150 ml gezeefde tomaten
- 1 citroen
- 1/2 tl chiliflakes
- verse peterselie
- 1/2 avocado
- 1 el mangochutney
- zout en peper
WAT MOET JE DOEN:
- Snipper de sjalot, snijd de paprika in blokjes en hak de peterselie fijn.
- Verhit wat olie in een (gietijzeren) pan en bak hierin de sjalot samen met de paprika, mais, bonen, het knoflookpoeder, het komijnpoeder, het sap van een 1/2 citroen en een snuf peper en zout. Bak 5 minuten en voeg vervolgens de gezeefde tomaten toe. Laat nog 5 minuten pruttelen.
- Maak drie kuiltjes en breek hierin de eieren. Zet een deksel op de pan en laat de eieren in 8-10 minuten stollen.
- Prak ondertussen de avocado en breng op smaak met peper, zout en het sap van de andere helft van de citroen.
- Haal de deksel van de pan en garneer de shakshuka met de guacemole, mangochutney, chiliflakes en peterselie.
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!
[…] Shakshuka is voor mij de perfecte lunch! Lekker vullend, smaakvol en ontzettend eenvoudig. Je kunt hem zo uit het pannetje eten of lekker met een broodje erin dippen. Ik ging dit maal voor een herfstige variant met pompoenpuree, hazelnoten en pompoenpitten. Zo krijgt je klassieke shakshuka een lekkere bite en crunch. Zin in een andere twist? Ga dan voor deze Mexicaanse shakshuka! […]