Shakshuka is voor mij de perfecte lunch! Lekker vullend, smaakvol en ontzettend eenvoudig. Je kunt hem zo uit het pannetje eten of lekker met een broodje erin dippen. Ik ging dit maal voor een herfstige variant met pompoenpuree, hazelnoten en pompoenpitten. Zo krijgt je klassieke shakshuka een lekkere bite en crunch. Zin in een andere twist? Ga dan voor deze Mexicaanse shakshuka!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

20 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (1 pers.):
  • 150 gr pompoenpuree
  • 100 ml gezeefde tomaten
  • feta naar smaak
  • 1 el hazelnoten
  • 1 el pompoenpitten
  • 2 eieren
  • 1/2 sjalot
  • 1 tl komijn
  • 1 tl kaneel
  • peper en zout
  • olijfolie
  • optioneel: verse peterselie of koriander en chiliflakes
WAT MOET JE DOEN:
  1. Snipper de sjalot en hak de peterselie en hazelnoten grof.
  2. Verhit wat olijfolie in een (gietijzeren) pan en fruit hierin de sjalot. Voeg vervolgens de pompoenpuree toe samen met de gezeefde tomaten, kaneel, komijn en een flinke snuf peper en zout. Roer goed door en laat 3 minuten pruttelen.
  3. Maak twee kuiltjes in de saus en breek hierin de eieren. Zet een deksel op de pan en draai het vuur laag. Laat de eieren nu in ongeveer 8 minuten stollen. Ik vind het lekker als het eigeel nog vloeibaar is. Hou je hier niet van? Stol ze dan wat langer.
  4. Garneer de shakshuka met de peterselie, feta, hazelnoten en pompoenpitten. Top af met wat extra peper en chiliflakes.
  5. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

Shakshuka is voor mij de perfecte lunch! Lekker vullend, smaakvol en ontzettend eenvoudig. Je kunt hem zo uit het pannetje eten of lekker met een broodje erin dippen. Ik ging dit maal voor een herfstige variant met pompoenpuree, hazelnoten en pompoenpitten. Zo krijgt je klassieke shakshuka een lekkere bite en crunch. Zin in een andere twist? Ga dan voor deze Mexicaanse shakshuka!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

20 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (1 pers.):
  • 150 gr pompoenpuree
  • 100 ml gezeefde tomaten
  • feta naar smaak
  • 1 el hazelnoten
  • 1 el pompoenpitten
  • 2 eieren
  • 1/2 sjalot
  • 1 tl komijn
  • 1 tl kaneel
  • peper en zout
  • olijfolie
  • optioneel: verse peterselie of koriander en chiliflakes
WAT MOET JE DOEN:
  1. Snipper de sjalot en hak de peterselie en hazelnoten grof.
  2. Verhit wat olijfolie in een (gietijzeren) pan en fruit hierin de sjalot. Voeg vervolgens de pompoenpuree toe samen met de gezeefde tomaten, kaneel, komijn en een flinke snuf peper en zout. Roer goed door en laat 3 minuten pruttelen.
  3. Maak twee kuiltjes in de saus en breek hierin de eieren. Zet een deksel op de pan en draai het vuur laag. Laat de eieren nu in ongeveer 8 minuten stollen. Ik vind het lekker als het eigeel nog vloeibaar is. Hou je hier niet van? Stol ze dan wat langer.
  4. Garneer de shakshuka met de peterselie, feta, hazelnoten en pompoenpitten. Top af met wat extra peper en chiliflakes.
  5. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!
  • 150 gr pompoenpuree
  • 100 ml gezeefde tomaten
  • feta naar smaak
  • 1 el hazelnoten
  • 1 el pompoenpitten
  • 2 eieren
  • 1/2 sjalot
  • 1 tl komijn
  • 1 tl kaneel
  • peper en zout
  • olijfolie
  • optioneel: verse peterselie of koriander

Deel het recept