De kerstboom staat, dus ik ga knallen met kerstgerechten! We beginnen vandaag met de laatste gang: het toetje! Het is geen geheim dat ik verslaafd ben aan oreo’s en daarom besloot ik er een heerlijk toetje van te maken: oreomousse! Lekker luchtig en heerlijk van smaak! En dat met maar 4 ingrediënten. Ga jij hem maken? Lees snel verder voor het recept!
WAT HEB JE NODIG (4 pers.):
- 250 ml slagroom
- 12 oreo’s
- 2 blaadjes gelatine
- 2 el kristalsuiker
- optioneel: paar drupjes vanille-essence
WAT MOET JE DOEN:
- Doe twee blaadjes gelatine in een bakje koud water en laat 15 minuten weken.
- Klop de slagroom samen met de suiker (en eventueel de vanille-essence) stijf in een keukenmachine of gebruik een garde.
- Hak 8 oreo’s heel fijn en voeg ze toe aan de opgeklopte slagroom. Hou een klein beetje over voor de garnering. Roer voorzichtig door elkaar.
- Knijp de gelatineblaadjes voorzichtig uit. Verwarm een steelpan op het fornuis en smelt hierin de gelatine. Let op: dit gebeurt al na 2-3 seconde. Voeg vervolgens de gesmolten gelatine toe aan de mousse. Roer alles voorzichtig door elkaar en laat de mousse vervolgens 10-15 minuten opstijven in de koelkast.
- Doe de mousse in glaasjes en garneer met een oreo en wat oreokruimels.
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!
Bekijk mijn Instagramreels voor een videotutorial!
Deel het recept
WAT HEB JE NODIG (4 pers.):
- 250 ml slagroom
- 12 oreo’s
- 2 blaadjes gelatine
- 2 el kristalsuiker
- optioneel: paar drupjes vanille-essence
WAT MOET JE DOEN:
- Doe twee blaadjes gelatine in een bakje koud water en laat 15 minuten weken.
- Klop de slagroom samen met de suiker (en eventueel de vanille-essence) stijf in een keukenmachine of gebruik een garde.
- Hak 8 oreo’s heel fijn en voeg ze toe aan de opgeklopte slagroom. Hou een klein beetje over voor de garnering. Roer voorzichtig door elkaar.
- Knijp de gelatineblaadjes voorzichtig uit. Verwarm een steelpan op het fornuis en smelt hierin de gelatine. Let op: dit gebeurt al na 2-3 seconde. Voeg vervolgens de gesmolten gelatine toe aan de mousse. Roer alles voorzichtig door elkaar en laat de mousse vervolgens 10-15 minuten opstijven in de koelkast.
- Doe de mousse in glaasjes en garneer met een oreo en wat oreokruimels.
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!
Bekijk mijn Instagramreels voor een videotutorial!
Geef een reactie