De kerstboom staat, dus ik ga knallen met kerstgerechten! We beginnen vandaag met de laatste gang: het toetje! Het is geen geheim dat ik verslaafd ben aan oreo’s en daarom besloot ik er een heerlijk toetje van te maken: oreomousse! Lekker luchtig en heerlijk van smaak! En dat met maar 4 ingrediënten. Ga jij hem maken? Lees snel verder voor het recept!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

30-35 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (4 pers.):
  • 250 ml slagroom
  • 12  oreo’s
  • 2 blaadjes gelatine
  • 2 el kristalsuiker
  • optioneel: paar drupjes vanille-essence
WAT MOET JE DOEN:
  1. Doe twee blaadjes gelatine in een bakje koud water en laat 15 minuten weken.
  2. Klop de slagroom samen met de suiker (en eventueel de vanille-essence) stijf in een keukenmachine of gebruik een garde.
  3. Hak 8 oreo’s heel fijn en voeg ze toe aan de opgeklopte slagroom. Hou een klein beetje over voor de garnering. Roer voorzichtig door elkaar.
  4. Knijp de gelatineblaadjes voorzichtig uit. Verwarm een steelpan op het fornuis en smelt hierin de gelatine. Let op: dit gebeurt al na 2-3 seconde. Voeg vervolgens de gesmolten gelatine toe aan de mousse. Roer alles voorzichtig door elkaar en laat de mousse vervolgens 10-15 minuten opstijven in de koelkast.
  5. Doe de mousse in glaasjes en garneer met een oreo en wat oreokruimels.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Bekijk mijn Instagramreels voor een videotutorial!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (4 pers.):
  • 250 ml slagroom
  • 12  oreo’s
  • 2 blaadjes gelatine
  • 2 el kristalsuiker
  • optioneel: paar drupjes vanille-essence
WAT MOET JE DOEN:
  1. Doe twee blaadjes gelatine in een bakje koud water en laat 15 minuten weken.
  2. Klop de slagroom samen met de suiker (en eventueel de vanille-essence) stijf in een keukenmachine of gebruik een garde.
  3. Hak 8 oreo’s heel fijn en voeg ze toe aan de opgeklopte slagroom. Hou een klein beetje over voor de garnering. Roer voorzichtig door elkaar.
  4. Knijp de gelatineblaadjes voorzichtig uit. Verwarm een steelpan op het fornuis en smelt hierin de gelatine. Let op: dit gebeurt al na 2-3 seconde. Voeg vervolgens de gesmolten gelatine toe aan de mousse. Roer alles voorzichtig door elkaar en laat de mousse vervolgens 10-15 minuten opstijven in de koelkast.
  5. Doe de mousse in glaasjes en garneer met een oreo en wat oreokruimels.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Bekijk mijn Instagramreels voor een videotutorial!

Deel het recept