Het is bijna Sinterklaas en dit weekend staan in heel Nederland de kruidnoten op tafel. Wat serveer jij bij de koffie of borrel? Deze Sinterklaascake is ontzettend makkelijk om te maken en staat binnen een uurtje in plakjes bij jou op tafel.

Sinterklaascake

Deze sinterklaascake wordt afgetopt met heerlijke pure chocolade en Sinterklaas strooigoed. Ziet het er niet heerlijk uit?

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

20 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (1 cake):
  • 1 zak kruidcakemix 400 gr
  • 120 gr boter
  • 3 eieren
  • 100 gr pure chocolade
  • Sint strooigoed naar keuze
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakevorm in. 
  2. Verwarm de boter 30 seconden in de magnetron zodat hij zacht wordt (maar niet smelt). Voeg de eieren toe samen met de cakemix en mix alles met een handmixer of met de keukenmixer in een paar minuten luchtig.  
  3. Stort het beslag in de cakevorm en schuif voor 50 min. in de oven. Laat de cake daarna helemaal afkoelen in de vorm. 
  4. Smelt de chocolade au bain marie en schenk over de cake. Top af met het strooigoed. 
  5. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept