Pasta carbonara is mijn lievelingseten! Ik hou ontzettend van zout, carbs en kaas, dus dan is dit een match made in heaven. Deze keer maakte ik een orzo carbonara! Net zo lekker smaakvol, maar dan met een iets andere textuur. Ik gebruike ook kalkoenspek en basilicum, waardoor hij net iets vernieuwender smaakt dan de gewone variant. Liever toch beginnen met de klassieker zoals ik hem normaal gesproken maak? Die vind je hier!
WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
- 250 gr orzo
- 200 gr kalkoenspekjes
- 2 eieren
- 1 teen knoflook
- 70 gr Parmezaanse kaas + extra ter garnering
- bosje basilicum
- zwarte peper
WAT MOET JE DOEN:
- Breng een ruime pan water aan de kook en kook hierin de orzo gaar volgens de aanwijzingen op verpakking. Vang een half kopje kookvocht op met afgieten.
- Bak de spekjes in een koekenpan en knijp halverwege het bakken de knoflook uit boven de pan. Bak de spekjes tot ze lekker knapperig zijn.
- Hak ondertussen de basilicum grof.
- Maak nu de saus. Kluts de eieren samen met de Parmezaan en een flinke snuf peper. Roer goed door en zet even apart.
- Giet de pasta af en voeg toe aan het spek samen met de saus en kookvocht. Zet het vuur uit en roer het geheel goed door elkaar. Breng nog even op smaak met een flinke snuf peper en de basilicum.
- Serveer je orzo carbonara met extra Parmezaanse kaas.
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!
Deel het recept
Pasta carbonara is mijn lievelingseten! Ik hou ontzettend van zout, carbs en kaas, dus dan is dit een match made in heaven. Deze keer maakte ik een orzo carbonara! Net zo lekker smaakvol, maar dan met een iets andere textuur. Ik gebruike ook kalkoenspek en basilicum, waardoor hij net iets vernieuwender smaakt dan de gewone variant. Liever toch beginnen met de klassieker zoals ik hem normaal gesproken maak? Die vind je hier!
WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
- 250 gr orzo
- 200 gr kalkoenspekjes
- 2 eieren
- 1 teen knoflook
- 70 gr Parmezaanse kaas + extra ter garnering
- bosje basilicum
- zwarte peper
WAT MOET JE DOEN:
- Breng een ruime pan water aan de kook en kook hierin de orzo gaar volgens de aanwijzingen op verpakking. Vang een half kopje kookvocht op met afgieten.
- Bak de spekjes in een koekenpan en knijp halverwege het bakken de knoflook uit boven de pan. Bak de spekjes tot ze lekker knapperig zijn.
- Hak ondertussen de basilicum grof.
- Maak nu de saus. Kluts de eieren samen met de Parmezaan en een flinke snuf peper. Roer goed door en zet even apart.
- Giet de pasta af en voeg toe aan het spek samen met de saus en kookvocht. Zet het vuur uit en roer het geheel goed door elkaar. Breng nog even op smaak met een flinke snuf peper en de basilicum.
- Serveer je orzo carbonara met extra Parmezaanse kaas.
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!
[…] Orzo met burrata. Pasta en kaas. Een betere combinatie bestaat volgens mij niet. Maar wat is orzo nou eigenlijk? Orzo is een populaire pastasoort die je tegenwoordig vaak voorbij ziet komen. De vorm is vergelijkbaar met een rijstkorrel, dus ik noem het altijd een soort kruising tussen pasta en rijst. Je kan er namelijk ook risotto mee maken! Ik ging echter voor een driekleuren pasta met rode, gele oranje paprika en rode, gele en oranje tomaten. Voeg daar basilicum en burrata aan toe en dan heb je volgens mij een match made in heaven! Een heerlijke vegetarische pasta in slechts enkele minuten. Liever een ander gerecht met orzo proberen? Ga dan voor deze fantastische orzo carbonara! […]