Orzo met burrata. Pasta en kaas. Een betere combinatie bestaat volgens mij niet. Maar wat is orzo nou eigenlijk? Orzo is een populaire pastasoort die je tegenwoordig vaak voorbij ziet komen. De vorm is vergelijkbaar met een rijstkorrel, dus ik noem het altijd een soort kruising tussen pasta en rijst. Je kan er namelijk ook risotto mee maken! Ik ging echter voor een driekleuren pasta met rode, gele oranje paprika en rode, gele en oranje tomaten. Voeg daar basilicum en burrata aan toe en dan heb je volgens mij een match made in heaven! Een heerlijke vegetarische pasta in slechts enkele minuten. Liever een ander gerecht met orzo proberen? Ga dan voor deze fantastische orzo carbonara!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

20 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • 1 bol burrata
  • 200 gr orzo
  • 250 gr gekleurde cherrytomaten
  • 1 gele, 1 rode en 1 oranje puntpaprika
  • 1 sjalot en 1 teen knoflook
  • 250 ml gezeefde tomaten
  • 50 ml kookroom of slagroom
  • 1 bosje basilicum
  • 1 el Italiaanse kruiden of oregano
  • peper en zout
  • olijfolie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vang een kopje kookvocht op bij het afgieten.
  2. Snipper de sjalot, halveer de tomaten, snijd de paprika in blokjes en pers de knoflook uit. Hak ook de basilicum fijn.
  3. Verhit wat olijfolie in een pan en bak hierin de sjalot. Voeg vervolgens de paprika toe en bak even mee. Voeg vervolgens de knoflook, passata, kookroom, het kookvocht, Italiaanse kruiden, de helft van de verse basilicum en een flinke snuf peper en zout toe. Mix goed en laat even pruttelen.
  4. Voeg vervolgens de tomaten en orzo toe en roer alles goed door. Laat nog een paar minuten zachtjes doorkoken.
  5. Serveer de orzo met de burrata, overige basilicum, wat olijfolie en zwarte peper.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

Orzo met burrata. Pasta en kaas. Een betere combinatie bestaat volgens mij niet. Maar wat is orzo nou eigenlijk? Orzo is een populaire pastasoort die je tegenwoordig vaak voorbij ziet komen. De vorm is vergelijkbaar met een rijstkorrel, dus ik noem het altijd een soort kruising tussen pasta en rijst. Je kan er namelijk ook risotto mee maken! Ik ging echter voor een driekleuren pasta met rode, gele oranje paprika en rode, gele en oranje tomaten. Voeg daar basilicum en burrata aan toe en dan heb je volgens mij een match made in heaven! Een heerlijke vegetarische pasta in slechts enkele minuten. Liever een ander gerecht met orzo proberen? Ga dan voor deze fantastische orzo carbonara!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

20 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • 1 bol burrata
  • 200 gr orzo
  • 250 gr gekleurde cherrytomaten
  • 1 gele, 1 rode en 1 oranje puntpaprika
  • 1 sjalot en 1 teen knoflook
  • 250 ml gezeefde tomaten
  • 50 ml kookroom of slagroom
  • 1 bosje basilicum
  • 1 el Italiaanse kruiden of oregano
  • peper en zout
  • olijfolie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vang een kopje kookvocht op bij het afgieten.
  2. Snipper de sjalot, halveer de tomaten, snijd de paprika in blokjes en pers de knoflook uit. Hak ook de basilicum fijn.
  3. Verhit wat olijfolie in een pan en bak hierin de sjalot. Voeg vervolgens de paprika toe en bak even mee. Voeg vervolgens de knoflook, passata, kookroom, het kookvocht, Italiaanse kruiden, de helft van de verse basilicum en een flinke snuf peper en zout toe. Mix goed en laat even pruttelen.
  4. Voeg vervolgens de tomaten en orzo toe en roer alles goed door. Laat nog een paar minuten zachtjes doorkoken.
  5. Serveer de orzo met de burrata, overige basilicum, wat olijfolie en zwarte peper.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept