Met pasta is het altijd feest. Je kunt het simpel houden met een doordeweekse pasta pesto of veggie pasta, maar in het weekend kun je feestelijk uitpakken. En dat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Deze pasta met chorizo en tomaat-ricottasaus is ontzettend eenvoudig, maar heeft toch een flink culinaire vibe. Zo zet jij nét een spannender gerecht op tafel dan je klassieke pasta. Het geheim van dit recept is dat de saus wordt aangemaakt met het vet van de chorizo en een scheutje witte wijn. Zo krijg je een hele diepe en kruidige smaak die wordt afgeblust met de romige ricotta. Een match made in heaven als je het mij vraagt!

Vega optie

Ga je liever voor een vegetarische pasta? Je kunt de chorizo dan vervangen door vega chorizo of een andere vleesvervanger. Mocht je een pasta willen zonder vleesvervanger: deze orzo met burrata en tomaat is ook een van mijn favorieten!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

20 minuten

Social

Easy Culi
WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • 200 gr pasta
  • 150 gr chorizo
  • 300 ml gezeefde tomaten
  • 2 kleine trosjes trostomaten
  • 100 gr ricotta
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1 sjalot en 1 teentje knoflook
  • 1 tl paprikapoeder
  • bosje verse basilicum
  • peper en zeezout
  • olijfolie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Breng ook een pan met water aan de kook en kook hierin de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vang een kopje kookvocht op tijdens het afgieten.
  2. Leg de trosjes trostomaten op de bakplaat en besprenkel met olijfolie en zeezout. Bak voor 10 à 15 minuten in de oven totdat de tomaatjes open barsten. Zet vervolgens de oven uit en hou ze warm in de oven totdat het gerecht klaar is.
  3. Snijd de chorizo in kleine blokjes en hak de sjalot en knoflook fijn.
  4. Verhit een klein beetje olijfolie in een pan en fruit hierin de sjalot. Voeg vervolgens de chorizo toe en bak mee totdat hij wat krokanter wordt. Voeg vervolgens de wijn, knoflook, passata, ricotta, het paprikapoeder en een flinke snuf peper en zout toe en mix goed. Laat 5 minuten zachtjes pruttelen.
  5. Hak ondertussen de basilicum fijn en voeg de helft hiervan samen met het kopje kookvocht toe aan de saus. Laat nog een paar minuten inkoken.
  6. Serveer de pasta met de saus en trostomaatjes en garneer met de overige basilicum.
  7. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

Met pasta is het altijd feest. Je kunt het simpel houden met een doordeweekse pasta pesto of veggie pasta, maar in het weekend kun je feestelijk uitpakken. En dat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Deze pasta met chorizo en tomaat-ricottasaus is ontzettend eenvoudig, maar heeft toch een flink culinaire vibe. Zo zet jij nét een spannender gerecht op tafel dan je klassieke pasta. Het geheim van dit recept is dat de saus wordt aangemaakt met het vet van de chorizo en een scheutje witte wijn. Zo krijg je een hele diepe en kruidige smaak die wordt afgeblust met de romige ricotta. Een match made in heaven als je het mij vraagt!

Vega optie

Ga je liever voor een vegetarische pasta? Je kunt de chorizo dan vervangen door vega chorizo of een andere vleesvervanger. Mocht je een pasta willen zonder vleesvervanger: deze orzo met burrata en tomaat is ook een van mijn favorieten!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

20 minuten

Social

Easy Culi
WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • 200 gr pasta
  • 150 gr chorizo
  • 300 ml gezeefde tomaten
  • 2 kleine trosjes trostomaten
  • 100 gr ricotta
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1 sjalot en 1 teentje knoflook
  • 1 tl paprikapoeder
  • bosje verse basilicum
  • peper en zeezout
  • olijfolie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Breng ook een pan met water aan de kook en kook hierin de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vang een kopje kookvocht op tijdens het afgieten.
  2. Leg de trosjes trostomaten op de bakplaat en besprenkel met olijfolie en zeezout. Bak voor 10 à 15 minuten in de oven totdat de tomaatjes open barsten. Zet vervolgens de oven uit en hou ze warm in de oven totdat het gerecht klaar is.
  3. Snijd de chorizo in kleine blokjes en hak de sjalot en knoflook fijn.
  4. Verhit een klein beetje olijfolie in een pan en fruit hierin de sjalot. Voeg vervolgens de chorizo toe en bak mee totdat hij wat krokanter wordt. Voeg vervolgens de wijn, knoflook, passata, ricotta, het paprikapoeder en een flinke snuf peper en zout toe en mix goed. Laat 5 minuten zachtjes pruttelen.
  5. Hak ondertussen de basilicum fijn en voeg de helft hiervan samen met het kopje kookvocht toe aan de saus. Laat nog een paar minuten inkoken.
  6. Serveer de pasta met de saus en trostomaatjes en garneer met de overige basilicum.
  7. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept