Vandaag een gerecht dat klaar is binnen 15 minuten: pantaco’s met kidneybonen avocadodressing. Lekker vegetarisch, bomvol groenten en ook nog eens makkelijk om te maken.

Waarom zijn kidneybonen gezond?

Kidneybonen zijn voedzame peulvruchten die rijk zijn aan eiwitten, vezels, vitaminen en mineralen. Ze bevatten een hoog gehalte aan plantaardige eiwitten, wat ze een uitstekende bron van proteïne maakt voor vegetariërs en veganisten. De vezels in kidneybonen helpen bij het bevorderen van een gezonde spijsvertering door de stoelgang te reguleren en constipatie te voorkomen. Bovendien kunnen vezels bijdragen aan een lager cholesterolgehalte, wat het risico op hartziekten vermindert.

Kidneybonen zijn ook rijk aan ijzer, foliumzuur, kalium en magnesium. IJzer is essentieel voor de aanmaak van rode bloedcellen en de energieproductie, terwijl foliumzuur belangrijk is voor de celgroei en -reparatie, vooral tijdens de zwangerschap. Kalium helpt bij het reguleren van de bloeddruk en ondersteunt een gezonde hartfunctie, terwijl magnesium betrokken is bij honderden biochemische reacties in het lichaam, waaronder de regulatie van de bloedsuikerspiegel.

Daarnaast hebben kidneybonen een lage glycemische index, wat betekent dat ze de bloedsuikerspiegel langzaam verhogen. Dit maakt ze ideaal voor mensen met diabetes of die hun bloedsuikerspiegel stabiel willen houden. Kortom, kidneybonen zijn een voedzaam en veelzijdig voedingsmiddel dat tal van gezondheidsvoordelen biedt.

Meer recepten met bonen

Op zoek naar meer recepten met bonen? Wat dacht je van deze butter beans met rijst of deze shakshuka met bonen?

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

15 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • 4 maistortilla’s
  • 1 witte ui
  • 2 puntpaprika’s
  • 1 pakje BOON kidneybonen in chilisaus
  • 1 tl komijn
  • 1/2 avocado
  • 150 ml yoghurt naar keuze
  • 1 limoen
  • 4 el geraspte cheddar
  • verse koriander naar smaak
  • chiliflakes
  • olijfolie
  • peper en zout
WAT MOET JE DOEN:
  1. Snipper de ui en snijd de paprika’s in blokjes.
  2. Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de ui. Voeg de paprika toe en bak een paar minuten mee. Voeg dan de bonen, het komijnpoeder en wat peper en zout toe en mix opnieuw.
  3. Mix ondertussen de avocado met de yoghurt, het sap en de rasp van de limoen, de koriander en wat peper en zout tot een gladde saus.
  4. Neem een (schone) pan (zonder olie of boter) en leg hier een tortilla in op middelhoog vuur. Schep op de helft van wat het mengsel en top af met de cheddar. Vouw dicht tot een taco (vorm van een halve maan) en bak aan beide kanten in 1-2 minuten goudbruin.
  5. Serveer de pantaco’s met de avocadodressing, extra koriander en de chiliflakes.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept