Een keertje geen vlees of gewoon liever een vegetarische of plantaardige burger? Dat snap ik helemaal! Zelf eet ik ook ook het liefst vegetarische burgers. Die zitten vaak bomvol goede eiwitten en andere goede voedingsstoffen. Zo ook deze plantaardige kipburger met mango-mosterdsaus. De saus is heerlijk fris en daar krijg je meteen een heerlijk zomergevoel van. Zie jij jezelf al zitten in het park met deze plantaardige kipburgers?

Meer burger inspiratie

Op zoek naar meer inspiratie voor burgers? Wat dacht je van deze vega burger hawaii met ananas en roomkaas of deze burgers met zuurkool! Allebei plantaardig, vegetarisch en heerlijk voor elke dag van de week.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

15 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • 2 burgerbroodjes
  • 2 chicken-style burgers (deze)
  • 1/2 rode peper
  • paar blaadjes veldsla
  • halve komkommer
  • handje wortel julienne
  • handje fijngesneden rode kool
  • 1 mango
  • 2 el mosterd
  • peper en zout
  • boter om in te bakken
WAT MOET JE DOEN:
  1. Schil de mango en snijd in blokjes. Doe samen met de mosterd, rode peper en een snuf peper en zout in een kom of glas en blend met de staafmixer tot een gladde dressing. Nog te dik? Voeg dan water toe en mix opnieuw net zolang tot het de gewenste dikte heeft.
  2. Verhit wat boter in de pan en bak hierin de burgers goudbruin. Haal de burgers uit de pan en snijd de broodjes open. Leg de broodjes met de binnenkant naar beneden in de pan en toast ze in een minuutje goudbruin.
  3. Snijd ondertussen de komkommer in dunne plakjes.
  4. Beleg de burgerbroodjes met de sla, burgers, komkommer, wortel, rode kool en mango-mosterddressing.
  5. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept