Barbecuen alleen in de zomer? Ik dacht het niet! Het kan in de winter ontzettend gezellig zijn om met vrienden, familie, buren of huisgenoten samen te komen rond de barbecue. Ik werd door Barefoot uitgedaagd om een winterse barbecue te houden met vrienden! Samen met Niels maakte ik deze heerlijke burgers met zuurkool. We dronken er heerlijke rode wijn van Barefoot bij. Barefoot gelooft dat het leven leuker is als we samenzijn. De missie van Barefoot is dan ook om vrienden te laten kennismaken met wijnen die leuk, smaakvol en aanspreekbaar zijn. Aan het einde van de dag gaat het bij Barefoot om twee dingen: plezier maken en een beetje gek blijven. En daar kan ik me nou ook helemaal in vinden :-). Deze merlot heeft een mooie donkere kleur en smaken van onder andere bramen, pruimen en rijpe kersen. Hierdoor is hij een beetje zoetig en dat gaat heel goed samen met de zuurkool!
Burgers met zuurkool
Zuurkool is volgens mij een van de meest gehate groente die er bestaat. Ik ken veel mensen die het echt niet lekker vinden, maar zelf ben ik er dol op. Als je het op de juiste manier bereidt en kruidt is het een fantastische smaakmaker. Deze burgers zijn kruidig en zoetig dankzij de bbqsaus en de zure zuurkool maakt het helemaal af. Voeg nog een pepertje toe voor extra pit én natuurlijk wat extra warmte. Op zoek naar meer inspiratie voor burgers? Check dan deze vega burger met roomkaas en ananas! Die smaakt dan weer heerlijk met een wit wijntje, bijvoorbeeld de Pinot Grigio van Barefoot.
WAT HEB JE NODIG (2 burgers):
- 2 hamburgerbroodjes (ik gebruik deze)
- 2 burgers naar keuze (vlees of vega)
- 120 gr zuurkool
- 1 vleestomaat
- 1/4 komkommer
- sla naar keuze
- 2 el sriracha
- 2 el yoghurt
- peper en zout
WAT MOET JE DOEN:
- Snijd de hamburgerbroodjes open. Leg beide kanten met de binnenkant naar beneden op de grill. Leg ook de burgers op de grill (als je geen vega burgers gebruikt, even kruiden met specerijen naar keuze!). Keer de burgers na een paar minuten om en houd de broodjes in de gaten. Haal ze van de grill als ze goudbruin getoast zijn.
- Snijd de tomaat in plakken en de komkommer in dunne schijfjes. Mix de yoghurt met de sriracha en een snuf peper en zout.
- Beleg de burgers met de sla, tomaat, komkommer, hamburgers en top af met de zuurkool, sriracha-yoghurtsaus en een snuf peper en zout.
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!
Deel het recept
Barbecuen alleen in de zomer? Ik dacht het niet! Het kan in de winter ontzettend gezellig zijn om met vrienden, familie, buren of huisgenoten samen te komen rond de barbecue. Ik werd door Barefoot uitgedaagd om een winterse barbecue te houden met vrienden! Samen met Niels maakte ik deze heerlijke burgers met zuurkool. We dronken er heerlijke rode wijn van Barefoot bij. Barefoot gelooft dat het leven leuker is als we samenzijn. De missie van Barefoot is dan ook om vrienden te laten kennismaken met wijnen die leuk, smaakvol en aanspreekbaar zijn. Aan het einde van de dag gaat het bij Barefoot om twee dingen: plezier maken en een beetje gek blijven. En daar kan ik me nou ook helemaal in vinden :-). Deze merlot heeft een mooie donkere kleur en smaken van onder andere bramen, pruimen en rijpe kersen. Hierdoor is hij een beetje zoetig en dat gaat heel goed samen met de zuurkool!
Burgers met zuurkool
Zuurkool is volgens mij een van de meest gehate groente die er bestaat. Ik ken veel mensen die het echt niet lekker vinden, maar zelf ben ik er dol op. Als je het op de juiste manier bereidt en kruidt is het een fantastische smaakmaker. Deze burgers zijn kruidig en zoetig dankzij de bbqsaus en de zure zuurkool maakt het helemaal af. Voeg nog een pepertje toe voor extra pit én natuurlijk wat extra warmte. Op zoek naar meer inspiratie voor burgers? Check dan deze vega burger met roomkaas en ananas! Die smaakt dan weer heerlijk met een wit wijntje, bijvoorbeeld de Pinot Grigio van Barefoot.
WAT HEB JE NODIG (2 burgers):
- 2 hamburgerbroodjes (ik gebruik deze)
- 2 burgers naar keuze (vlees of vega)
- 120 gr zuurkool
- 1 vleestomaat
- 1/4 komkommer
- sla naar keuze
- 2 el sriracha
- 2 el yoghurt
- peper en zout
WAT MOET JE DOEN:
- Snijd de hamburgerbroodjes open. Leg beide kanten met de binnenkant naar beneden op de grill. Leg ook de burgers op de grill (als je geen vega burgers gebruikt, even kruiden met specerijen naar keuze!). Keer de burgers na een paar minuten om en houd de broodjes in de gaten. Haal ze van de grill als ze goudbruin getoast zijn.
- Snijd de tomaat in plakken en de komkommer in dunne schijfjes. Mix de yoghurt met de sriracha en een snuf peper en zout.
- Beleg de burgers met de sla, tomaat, komkommer, hamburgers en top af met de zuurkool, sriracha-yoghurtsaus en een snuf peper en zout.
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!
Geef een reactie