Met deze temperaturen heb je toch alleen maar zin in pompoenstamppot met rucola? Pompoenstamppot is heerlijk om verschillende redenen. Allereerst heeft pompoen een natuurlijke zoetheid die goed samengaat met hartige smaken. De textuur van pompoen na het koken en stampen zorgt voor een romige, smeuïge stamppot. Daarnaast is het een veelzijdige groente die goed te combineren is met verschillende kruiden en specerijen, waardoor je met smaken kunt experimenteren.

Rucola is een pittige, peperachtige bladgroente die een interessant contrast biedt met de zoetheid van de pompoen. De scherpte en het lichte bittere element van rucola kunnen de smaak van de stamppot verrijken en voor een evenwichtige smaakbeleving zorgen. Het voegt ook een frisse, knapperige textuur toe aan de zachte consistentie van de stamppot.

De combinatie van de zoetheid van de pompoen, de romige textuur van de stamppot en de pittige, bittere tonen van rucola zorgen voor een gebalanceerde en smaakvolle maaltijd zonder dat het één de smaak van het ander overheerst. Het is een verrassende combinatie van smaken en texturen die elkaar aanvullen en de maaltijd interessanter maken.

Meer stamppot inspiratie

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

30 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
 • 500 gr kruimige aardappelen 
 • 400 gr pompoenblokjes
 • 10 gr rozijnen 
 • 1 kaneelstokje 
 • 1 el appelazijn 
 • zwarte peper 
 • 50 gr rucola
 • 40 gr zachte geitenkaas 
WAT MOET JE DOEN:
 1. Breng een pan met water aan de kook. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen in 20 minuten zacht. Voeg na 5 minuten de pompoenblokjes toe aan dezelfde pan en kook mee. Giet daarna samen af en doe terug in de pan. 
 2. Wel de rozijnen 5 minuten in lauwwarm water en giet daarna af. Voeg de kaneel, appelazijn en wat peper toe aan de pan en stamp het geheel tot een grove stamp. Mix vervolgens de rucola en rozijnen erdoor. Houd een paar rozijnen achter voor de garnering. 
 3. Verdeel de stamppot over de borden en garneer met wat extra peper, rozijnen en de geitenkaas. 
 4. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept