Laat de Nederlandse klassiekers achter je en ontdek de Italiaanse versie van stamppot! Deze Italiaanse stamppot met zoete aardappel en spinazie is ontzettend makkelijk en super snel klaar. Spinazie en zoete aardappel gaan goed samen, omdat ze complementair zijn in smaak en textuur. Spinazie heeft een frisse, bitter-zoete smaak die een perfecte tegenhanger is voor de zoete smaak van zoete aardappelen. De stevige textuur van de zoete aardappelen vormt een mooi contrast met de zachte en sappige spinazie. Bovendien bevatten beide groenten een rijk assortiment aan gezonde voedingsstoffen, zoals vitamines, mineralen en antioxidanten, waardoor het een gezonde en evenwichtige maaltijd oplevert. Samen maken ze een heerlijke en verzadigende combinatie voor bijvoorbeeld een lekker stamppotje!

Italiaanse stamppot met zoete aardappel en spinazie

Deze heerlijke stamppot is rijkelijk belegd met onder andere zongedroogde tomaat, basilicum en Parmezaanse kaas. Deze heerlijke Italiaanse trio tilt echt elk gerecht naar een nieuw niveau. Het leuke aan de Italiaanse keuken vind ik dat je met relatief makkelijk en simpele ingrediënten een mega smaaksensatie op tafel kunt zetten.

Meer stamppot inspiratie

Aan het einde van vorig jaar heb ik een fantastische stamppotserie op Instagram gehad. Daar toverde ik saaie stamppotten om in heerlijke showstoppers voor het hele gezin! Wat dacht je van deze zoete aardappelstamppot falafel, prei & courgette of deze bloemkoolstamppot met halloumi en geroosterde paprikasaus? Allebei super lekker, makkelijk en bovendien vegetarisch. Liever een stamppot met vlees? Maak dan deze zoete aardappelstamppot met feta en kipgehaktballetjes.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

25 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (2-3 pers.):
  • 1 kilo zoete aardappelen
  • 500 gr spinazie
  • 1 blokjes groentenbouillon
  • 2 handjes Parmezaanse kaas (ik gebruik deze flakes)
  • 200 gr zongedroogde tomaten
  • 2 el pijnboompitten
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • peper en zout
  • olijfolie
  • verse basilicum
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng een ruime pan met water aan de kook en verkruimel hier het bouillonblokje in. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukke. Kook ze in ongeveer 15 minuten beetgaar. Giet af en doe terug in de pan.
  2. In een andere pan verhit je een scheutje olijfolie. Hierin bak je de spinazie tot hij is geslonken. Laat vervolgens even afkoelen en knijp optioneel het vocht eruit boven een vergiet.
  3. Laat de zongedroogde tomaten uitlekken. Verhit een droge koekenpan en rooster hierin de pijnboompitten totdat ze goudbruin zijn.
  4. Stamp de aardappelen grof. Voeg de spinazie, zongedroogde tomaten en een handje Parmezaanse kaas toe. Voeg ook het knoflookpoeder, uienpoeder en een snufje peper en zout toe. Mix alles tot een stamppot.
  5. Serveer de stamppot met Parmezaanse kaas, verse basilicum en pijnboompitten.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

Laat de Nederlandse klassiekers achter je en ontdek de Italiaanse versie van stamppot! Deze Italiaanse stamppot met zoete aardappel en spinazie is ontzettend makkelijk en super snel klaar. Spinazie en zoete aardappel gaan goed samen, omdat ze complementair zijn in smaak en textuur. Spinazie heeft een frisse, bitter-zoete smaak die een perfecte tegenhanger is voor de zoete smaak van zoete aardappelen. De stevige textuur van de zoete aardappelen vormt een mooi contrast met de zachte en sappige spinazie. Bovendien bevatten beide groenten een rijk assortiment aan gezonde voedingsstoffen, zoals vitamines, mineralen en antioxidanten, waardoor het een gezonde en evenwichtige maaltijd oplevert. Samen maken ze een heerlijke en verzadigende combinatie voor bijvoorbeeld een lekker stamppotje!

Italiaanse stamppot met zoete aardappel en spinazie

Deze heerlijke stamppot is rijkelijk belegd met onder andere zongedroogde tomaat, basilicum en Parmezaanse kaas. Deze heerlijke Italiaanse trio tilt echt elk gerecht naar een nieuw niveau. Het leuke aan de Italiaanse keuken vind ik dat je met relatief makkelijk en simpele ingrediënten een mega smaaksensatie op tafel kunt zetten.

Meer stamppot inspiratie

Aan het einde van vorig jaar heb ik een fantastische stamppotserie op Instagram gehad. Daar toverde ik saaie stamppotten om in heerlijke showstoppers voor het hele gezin! Wat dacht je van deze zoete aardappelstamppot falafel, prei & courgette of deze bloemkoolstamppot met halloumi en geroosterde paprikasaus? Allebei super lekker, makkelijk en bovendien vegetarisch. Liever een stamppot met vlees? Maak dan deze zoete aardappelstamppot met feta en kipgehaktballetjes.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

25 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (2-3 pers.):
  • 1 kilo zoete aardappelen
  • 500 gr spinazie
  • 1 blokjes groentenbouillon
  • 2 handjes Parmezaanse kaas (ik gebruik deze flakes)
  • 200 gr zongedroogde tomaten
  • 2 el pijnboompitten
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • peper en zout
  • olijfolie
  • verse basilicum
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng een ruime pan met water aan de kook en verkruimel hier het bouillonblokje in. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukke. Kook ze in ongeveer 15 minuten beetgaar. Giet af en doe terug in de pan.
  2. In een andere pan verhit je een scheutje olijfolie. Hierin bak je de spinazie tot hij is geslonken. Laat vervolgens even afkoelen en knijp optioneel het vocht eruit boven een vergiet.
  3. Laat de zongedroogde tomaten uitlekken. Verhit een droge koekenpan en rooster hierin de pijnboompitten totdat ze goudbruin zijn.
  4. Stamp de aardappelen grof. Voeg de spinazie, zongedroogde tomaten en een handje Parmezaanse kaas toe. Voeg ook het knoflookpoeder, uienpoeder en een snufje peper en zout toe. Mix alles tot een stamppot.
  5. Serveer de stamppot met Parmezaanse kaas, verse basilicum en pijnboompitten.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept