Ik heb altijd een derde maag voor toetjes, jij ook? Komt dat even goed uit dat dit dessert eigenlijk hartstikke voedzaam is en dat je hem daarom ook gewoon als ontbijt zou kunnen eten. Ideaal toch? Je hebt slechts vier ingrediënten en 5 minuten van je tijd nodig! En vergeet hem daarna natuurlijk niet op de foto te zetten, want hij ziet er toch prachtig uit!? De combinatie van passievrucht met de zoete lange vingers én de bite van de pistachenootjes maken het een geweldig gerecht.
WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
- 400 gr kwark (of kwark met een smaakje als je dat lekkerder vindt)
- 8 lange vingers
- 2 passievruchten
- 1 el honing (of agavesiroop/maple syrup)
- 1 el pistachenoten
- optioneel: madeliefjes/munt ter decoratie
WAT MOET JE DOEN:
- Meng de kwark met de honing en zet opzij.
- Breek alle lange vingers in tweeën en hak de pistachenootjes fijn. Snijd ook de passievruchten open en schep al het pulp in een kommetje.
- Pak twee diepe glazen en begin met het bouwen van de tiramisu. Leg in beide glazen 4 koekhelften gevolgd door 1/4 van de kwark. Vervolgens leg je weer 4 koekhelften op de kwark en daar schep je weer 1/4 van de kwark overheen. Top af met de pulp van de passievruchten, pistachenootjes en eventueel madeliefjes/muntblaadjes.
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!
Deel het recept
Ik heb altijd een derde maag voor toetjes, jij ook? Komt dat even goed uit dat dit dessert eigenlijk hartstikke voedzaam is en dat je hem daarom ook gewoon als ontbijt zou kunnen eten. Ideaal toch? Je hebt slechts vier ingrediënten en 5 minuten van je tijd nodig! En vergeet hem daarna natuurlijk niet op de foto te zetten, want hij ziet er toch prachtig uit!? De combinatie van passievrucht met de zoete lange vingers én de bite van de pistachenootjes maken het een geweldig gerecht.
WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
- 400 gr kwark (of kwark met een smaakje als je dat lekkerder vindt)
- 8 lange vingers
- 2 passievruchten
- 1 el honing (of agavesiroop/maple syrup)
- 1 el pistachenoten
- optioneel: madeliefjes/munt ter decoratie
WAT MOET JE DOEN:
- Meng de kwark met de honing en zet opzij.
- Breek alle lange vingers in tweeën en hak de pistachenootjes fijn. Snijd ook de passievruchten open en schep al het pulp in een kommetje.
- Pak twee diepe glazen en begin met het bouwen van de tiramisu. Leg in beide glazen 4 koekhelften gevolgd door 1/4 van de kwark. Vervolgens leg je weer 4 koekhelften op de kwark en daar schep je weer 1/4 van de kwark overheen. Top af met de pulp van de passievruchten, pistachenootjes en eventueel madeliefjes/muntblaadjes.
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!
[…] mooi uitzien. Wil jij liever een tulband maar een gerechtje dat in 5 minuten klaar is? Probeer dan deze passievrucht tiramisu of deze oreo […]