Ben jij dit jaar verantwoordelijk voor het toetje met kerst en wil jij deze kerst uitpakken met dat nagerecht? Deze tulband met witte chocolade, passievrucht en kokos is super eenvoudig om te maken en en een echte showstopper. Hij ziet er niet alleen heel mooi uit, maar smaakt ook nog eens geweldig. Het enige wat je nodig hebt is je oven een tulbandvorm. Deze vind je bij bijvoorbeeld de HEMA, Blokker, Action of Dille en Kamille. Het leuke aan een tulband is dat het eigenlijk gewoon een ‘simpele’ cake is, maar dan in een andere vorm gegoten. Hij ziet er altijd prachtig uit en dat schrikt misschien af, maar dit is helemaal niet nodig. Het gaat je zeker weten lukken. Lees verder voor het recept!

Kerst nagerechten

Om eerlijk te zijn ben ik zelf altijd meer van de voor- en hoofdgerechten. Ik hou nou eenmaal van hartig. Toch vind ik het leuk om uit te pakken met toetjes, omdat ze er altijd zo mooi uitzien. Wil jij liever een tulband maar een gerechtje dat in 5 minuten klaar is? Probeer dan deze passievrucht tiramisu of deze oreo mousse.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

40 minuten

Social

Easy Culi
WAT HEB JE NODIG (1 tulband):
  • 230 gr speltmeel
  • 100 gr zelfrijzend bakmeel + extra om te bestuiven
  • 3 eieren
  • 6 passievruchten
  • 100 ml (plantaardige en ongezoete) melk
  • 150 gr ongezoete appelmoes
  • 1 el bakpoeder
  • 1 el vanille essence
  • 50 gr suiker
  • snufje zout
  • 100 gr witte chocolade
  • 50 gr kokosrasp
  • boter om in te vetten
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de tulband in met boter en bestuif met bloem. Klop het overtollige bloem eruit.
  2. Mix het speltmeel met het zelfrijzend bakmeel, 3/4 van de kokos, het bakpoeder en het zout. Mix de appelmoes, pulp van 2 passievruchten, de suiker, eieren, melk en vanille essence in een andere kom.
  3. Doe de natte ingrediënten bij de droge en spatel goed door.
  4. Stort het beslag in de tulbandvorm. Tik even met het blik op het aanrecht, zodat alle luchtbellen eruit zijn.
  5. Schuif de tulband voor 25-30 minuten in de oven. Check met een satéprikker of hij gaar is. Laat de cake helemaal afkoelen voordat je hem aansnijdt.
  6. Smelt de chocolade au bain marie en drizzle over de zijkanten. Laten een paar minuten hard worden en garneer dan met de overige pulp van de passievruchten en de kokos.
  7. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

Ben jij dit jaar verantwoordelijk voor het toetje met kerst en wil jij deze kerst uitpakken met dat nagerecht? Deze tulband met witte chocolade, passievrucht en kokos is super eenvoudig om te maken en en een echte showstopper. Hij ziet er niet alleen heel mooi uit, maar smaakt ook nog eens geweldig. Het enige wat je nodig hebt is je oven een tulbandvorm. Deze vind je bij bijvoorbeeld de HEMA, Blokker, Action of Dille en Kamille. Het leuke aan een tulband is dat het eigenlijk gewoon een ‘simpele’ cake is, maar dan in een andere vorm gegoten. Hij ziet er altijd prachtig uit en dat schrikt misschien af, maar dit is helemaal niet nodig. Het gaat je zeker weten lukken. Lees verder voor het recept!

Kerst nagerechten

Om eerlijk te zijn ben ik zelf altijd meer van de voor- en hoofdgerechten. Ik hou nou eenmaal van hartig. Toch vind ik het leuk om uit te pakken met toetjes, omdat ze er altijd zo mooi uitzien. Wil jij liever een tulband maar een gerechtje dat in 5 minuten klaar is? Probeer dan deze passievrucht tiramisu of deze oreo mousse.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

40 minuten

Social

Easy Culi
WAT HEB JE NODIG (1 tulband):
  • 230 gr speltmeel
  • 100 gr zelfrijzend bakmeel + extra om te bestuiven
  • 3 eieren
  • 6 passievruchten
  • 100 ml (plantaardige en ongezoete) melk
  • 150 gr ongezoete appelmoes
  • 1 el bakpoeder
  • 1 el vanille essence
  • 50 gr suiker
  • snufje zout
  • 100 gr witte chocolade
  • 50 gr kokosrasp
  • boter om in te vetten
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de tulband in met boter en bestuif met bloem. Klop het overtollige bloem eruit.
  2. Mix het speltmeel met het zelfrijzend bakmeel, 3/4 van de kokos, het bakpoeder en het zout. Mix de appelmoes, pulp van 2 passievruchten, de suiker, eieren, melk en vanille essence in een andere kom.
  3. Doe de natte ingrediënten bij de droge en spatel goed door.
  4. Stort het beslag in de tulbandvorm. Tik even met het blik op het aanrecht, zodat alle luchtbellen eruit zijn.
  5. Schuif de tulband voor 25-30 minuten in de oven. Check met een satéprikker of hij gaar is. Laat de cake helemaal afkoelen voordat je hem aansnijdt.
  6. Smelt de chocolade au bain marie en drizzle over de zijkanten. Laten een paar minuten hard worden en garneer dan met de overige pulp van de passievruchten en de kokos.
  7. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept