De zomervakantie is in aantocht, dus tijd voor wat frisse bbqinspiratie! Deze vegetarische sticky aubergine met pittige mangosalsa is een heerlijk bijgerecht voor tijdens de zomermaanden. Je maakt hem in nog geen 15 minuten. Maak hem samen met de pittige Aziatische mangosalsa en je tilt je bbq naar een next level! Het recept vind je hieronder. Trek in andere recepten met aubergine? Probeer dan deze auberginepizza’s!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

15 minuten

Social

Easy Culi
WAT HEB JE NODIG (1 aubergine):
  • 1 aubergine
  • 1 tl chili knoflook pasta
  • 3 el hoisin
  • 2 el sesamolie
  • 1/2 mango
  • bosje verse peterselie
  • 3 stengels bosui
  • 1 rode peper
  • snuf zout
  • sap van 1/2 limoen
  • optioneel: sesamzaadjes
WAT MOET JE DOEN:
  1. Snijd de aubergine in plakken van 0,5 – 1 cm dik en verhit de bbq of zet je grillpan op het vuur.
  2. Mix de chili knoflook paste met de hoisin en sesamolie. Smeer de aubergineplakken aan beide kanten in met de marinade en bak voor 5 à 6 minuten op de bbq aan beide kanten totdat er mooie grillstrepen zijn onstaan.
  3. Snijd ondertussen de mango, peterselie, rode peper en bosui fijn en mix samen met het limoensap en een snuf zout tot een salsa.
  4. Serveer de aubergine met de pittige mangosalsa en eventueel extra dressing.
  5. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

De zomervakantie is in aantocht, dus tijd voor wat frisse bbqinspiratie! Deze vegetarische sticky aubergine met pittige mangosalsa is een heerlijk bijgerecht voor tijdens de zomermaanden. Je maakt hem in nog geen 15 minuten. Maak hem samen met de pittige Aziatische mangosalsa en je tilt je bbq naar een next level! Het recept vind je hieronder. Trek in andere recepten met aubergine? Probeer dan deze auberginepizza’s!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

15 minuten

Social

Easy Culi
WAT HEB JE NODIG (1 aubergine):
  • 1 aubergine
  • 1 tl chili knoflook pasta
  • 3 el hoisin
  • 2 el sesamolie
  • 1/2 mango
  • bosje verse peterselie
  • 3 stengels bosui
  • 1 rode peper
  • snuf zout
  • sap van 1/2 limoen
  • optioneel: sesamzaadjes
WAT MOET JE DOEN:
  1. Snijd de aubergine in plakken van 0,5 – 1 cm dik en verhit de bbq of zet je grillpan op het vuur.
  2. Mix de chili knoflook paste met de hoisin en sesamolie. Smeer de aubergineplakken aan beide kanten in met de marinade en bak voor 5 à 6 minuten op de bbq aan beide kanten totdat er mooie grillstrepen zijn onstaan.
  3. Snijd ondertussen de mango, peterselie, rode peper en bosui fijn en mix samen met het limoensap en een snuf zout tot een salsa.
  4. Serveer de aubergine met de pittige mangosalsa en eventueel extra dressing.
  5. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept