Op zoek naar een gezonde lunch, snack of hapje voor op de borrelplank? Say no more! Deze gezonde auberginepizza’s zijn niet alleen ontzettend lekker, maar daarnaast ook nog eens hartstikke verantwoord. Zo kun je genieten van de smaak van pizza en krijg je meteen een extra portie groente binnen. Win-win als je het mij vraagt :). Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

30 minuten

Social

Easy Culi
WAT HEB JE NODIG (12 stuks):
  • 1 aubergine
  • halve bol mozzarella
  • 1 el oregano
  • basilicumblaadjes
  • mini chorizoplakjes
  • peper en zout
  • oljifolie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de aubergine in rondje plakjes en bestrooi beide kanten met olijfolie, peper en zout. Smeer met je handen de plakjes goed in en leg ze op de bakplaat. Bak de plakjes ongeveer 10 minuten in de oven.
  3. Snijd ondertussen de mozzarella in plakjes.
  4. Haal de aubergineschijfjes uit de oven en beleg ze met de mozzarella en chorizo. Bestrooi daarna met oregano.
  5. Doe de auberginepizza’s weer in de oven en bak nog eens 10 minuten tot de kaas gesmolten is.
  6. Als de pizza’s uit de oven komen, leg je er een basilicumblaadje op. Serveer direct!
  7. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (+/- 10 donuts):
  • 1 aubergine
  • halve bol mozzarella
  • 1 el oregano
  • basilicumblaadjes
  • mini chorizoplakjes
  • peper en zout
  • oljifolie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de aubergine in rondje plakjes en bestrooi beide kanten met olijfolie, peper en zout. Smeer met je handen de plakjes goed in en leg ze op de bakplaat. Bak de plakjes ongeveer 10 minuten in de oven.
  3. Snijd ondertussen de mozzarella in plakjes.
  4. Haal de aubergineschijfjes uit de oven en beleg ze met de mozzarella en chorizo. Bestrooi daarna met oregano.
  5. Doe de auberginepizza’s weer in de oven en bak nog eens 10 minuten tot de kaas gesmolten is.
  6. Als de pizza’s uit de oven komen, leg je er een basilicumblaadje op. Serveer direct!
  7. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept