Op zoek naar een gezonde lunch, snack of hapje voor op de borrelplank? Say no more! Deze gezonde auberginepizza’s zijn niet alleen ontzettend lekker, maar daarnaast ook nog eens hartstikke verantwoord. Zo kun je genieten van de smaak van pizza en krijg je meteen een extra portie groente binnen. Win-win als je het mij vraagt :). Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!
WAT HEB JE NODIG (12 stuks):
- 1 aubergine
- halve bol mozzarella
- 1 el oregano
- basilicumblaadjes
- mini chorizoplakjes
- peper en zout
- oljifolie
WAT MOET JE DOEN:
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Snijd de aubergine in rondje plakjes en bestrooi beide kanten met olijfolie, peper en zout. Smeer met je handen de plakjes goed in en leg ze op de bakplaat. Bak de plakjes ongeveer 10 minuten in de oven.
- Snijd ondertussen de mozzarella in plakjes.
- Haal de aubergineschijfjes uit de oven en beleg ze met de mozzarella en chorizo. Bestrooi daarna met oregano.
- Doe de auberginepizza’s weer in de oven en bak nog eens 10 minuten tot de kaas gesmolten is.
- Als de pizza’s uit de oven komen, leg je er een basilicumblaadje op. Serveer direct!
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!
Deel het recept
WAT HEB JE NODIG (+/- 10 donuts):
- 1 aubergine
- halve bol mozzarella
- 1 el oregano
- basilicumblaadjes
- mini chorizoplakjes
- peper en zout
- oljifolie
WAT MOET JE DOEN:
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Snijd de aubergine in rondje plakjes en bestrooi beide kanten met olijfolie, peper en zout. Smeer met je handen de plakjes goed in en leg ze op de bakplaat. Bak de plakjes ongeveer 10 minuten in de oven.
- Snijd ondertussen de mozzarella in plakjes.
- Haal de aubergineschijfjes uit de oven en beleg ze met de mozzarella en chorizo. Bestrooi daarna met oregano.
- Doe de auberginepizza’s weer in de oven en bak nog eens 10 minuten tot de kaas gesmolten is.
- Als de pizza’s uit de oven komen, leg je er een basilicumblaadje op. Serveer direct!
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!
[…] De zomervakantie is in aantocht, dus tijd voor wat frisse bbqinspiratie! Deze vegetarische sticky aubergine met pittige mangosalsa is een heerlijk bijgerecht voor tijdens de zomermaanden. Je maakt hem in nog geen 15 minuten. Maak hem samen met de pittige Aziatische mangosalsa en je tilt je bbq naar een next level! Het recept vind je hieronder. Trek in andere recepten met aubergine? Probeer dan deze auberginepizza’s! […]
[…] hoofdgerecht of borrelhapje. Je belegt ze met je favoriete toppings en klaar is kees! Klik hier voor de kleine […]