Het is weer tijd voor een nieuw bananenbrood recept! En niet zomaar een: we gaan voor stroopwafel bananenbrood. Mijn favoriete cake en koekje gecombineerd. Bananenbrood is de laatste jaren steeds populairder geworden, vooral sinds de COVID-19-pandemie toen veel mensen begonnen met bakken als hobby en manier om thuis te blijven. Bananenbrood is om verschillende redenen heel populair:

  1. Het is gemakkelijk te maken: bananenbrood is een eenvoudig te maken recept dat niet veel ingrediënten of kookvaardigheden vereist. Het is een goede optie voor mensen die nieuw zijn in bakken of die niet veel tijd hebben.
  2. Het is gezond: bananenbrood kan een gezonde optie zijn, vooral als je het zelf maakt. Bananen bevatten veel voedingsstoffen, zoals vitamine C, kalium en vezels. Bovendien zijn veel bananenbroodrecepten gemaakt met gezonde ingrediënten, zoals volkorenmeel en ongezoete appelmoes in plaats van geraffineerde suiker of boter. Ik gebruik zelf ook nooit boter of suiker in mijn baksels en je mist het ook zeker niet.
  3. Het is veelzijdig: bananenbrood kan worden aangepast aan verschillende smaken en dieetvoorkeuren. Je kunt bijvoorbeeld noten, rozijnen, chocoladechips of havermout aan het deeg toevoegen. Bovendien zijn er veel veganistische, glutenvrije en suikervrije opties beschikbaar. Zo is er voor iedereen wat wils.
  4. Het is een comfort food: bananenbrood is de perfecte snack voor elk moment. Hij kan in de ochtend, middag of avond. Neem hem mee naar school/werk of als traktatie, dessert of wat dan ook. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Al deze factoren samen maken bananenbrood een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar een gemakkelijk te maken, gezonde en comfortabele lekkernij. Ik maakt eerder dit bananenbrood met chocolate chips en hazelnoten en dit chocolade bananenbrood met salted caramel.

Stroopwafel bananenbrood

Ik ben echt gek op stroopwafels. Als ik één koekje zou mogen kiezen die ik voor de rest van mijn leven zou moeten eten, zou ik die zeker kiezen. Vooral een verse van de markt waar ze de warme stroop er ter plekke nog in doen vind ik echt niet normaal lekker. Tegenwoordig heb ik ook ontdekt dat ze bij de Action van die zakjes verkopen met kleintjes erin. Kost nog geen euro en je hebt gewoon een zak vol van die heerlijke rakkers. En daar kun je heel veel lekkere dingen mee maken, bijvoorbeeld dit stroopwafel bananenbrood. Doe er je voordeel mee!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

50 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (+/- 8-10 plakken):
  • 300 gr kikkererwtenmeel
  • 3 bananen
  • 3 eieren
  • 10 mini stroopwafeltjes
  • 200 ml melk naar keuze (ik gebruik deze)
  • 2 tl bakpoeder
  • paar drupjes vanille essence
  • 2 el kaneel
  • snuf zoutVoor de snelle karamelsaus
  • 1 el 100% pindakaas
  • 3 el agavesiroop
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakeblik in (of bekleed met bakpapier).
  2. Prak de 3 bananen en doe samen met het kikkererwtenmeel, de melk, eieren, het zout, bakpoeder en de kaneel in een kom en mix met een spatel. Gebruik geen blender/keukenmachine, want dat gaat ten koste van de luchtigheid.
  3. Hak de stroopwafeltjes in kleine stukjes. Voeg de helft toe aan het beslag en hou de helft achter voor de garnering. Mix nogmaals met de spatel.
  4. Stort het mengsel in het cakeblik en bak het bananenbrood in ongeveer 40 minuten goudbruin. Als hij te donker wordt tijdens het bakken dek je hem af met aluminiumfolie en laat je hem doorbakken tot hij gaar is. Laat helemaal afkoelen voordat je hem aansnijdt.
  5. Maak de karamelsaus door de pindakaas te mengen met de agavesiroop. Top de het stroopwafel bananenbrood af met de karamel en overige stukjes stroopwafel.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept