Een makkelijk en snel diner, wie zegt daar nou nee tegen? Deze traybake met zalm, aardappeltjes en asperges is niet alleen hartstikke gezond, hij staat ook nog eens binnen 25 minuten op tafel. Je flanst alles op de bakplaat en de oven doet de rest. Kun je ondertussen alvast de tafel dekken en de afwas doen, plof je daarna met een lekker bordje op de bank. Klinkt goed, toch?  Liever geen zalm? Probeer dan deze traybake met pangafilet!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

25 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • 2 zalmfilets à 125 gr
  • 500 gr kleine mini aardappeltjes (met schil, dus niet uit de koeling)
  • 300 gr groene asperge(tips)
  • paar stengels bosui
  • sesamzaadjes
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 50 ml ketjap
  • 50 ml sojasaus
  • 1 el hoisin
  • olijfolie
  • peper en zout
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Mix het knoflookpoeder met de ketjap, sojasaus en hoisin.
  3. Leg de zalmfilets met de huid naar beneden op de bakplaat. Besprenkel met peper, zout en olijfolie en masseer goed in. Bestrijk beide filets met de sojadressing.
  4. Halveer de aardappelen (niet schillen) en leg op de bakplaat. Besprenkel met het uienpoeder en wat peper, zout en olijfolie. Mix goed.
  5. Leg de asperges aan de andere kant op de bakplaat en besprenkel met olijfolie en zeezout. Mix opnieuw.
  6. Schuif de bakplaat voor 20-25 minuten in de oven, totdat de zalm gaar is en de aardappeltjes mooi krokant.
  7. Hak de bosui fijn en strooi samen met de sesamzaadjes over de zalm.
  8. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

Een makkelijk en snel diner, wie zegt daar nou nee tegen? Deze traybake met zalm, aardappeltjes en asperges is niet alleen hartstikke gezond, hij staat ook nog eens binnen 25 minuten op tafel. Je flanst alles op de bakplaat en de oven doet de rest. Kun je ondertussen alvast de tafel dekken en de afwas doen, plof je daarna met een lekker bordje op de bank. Klinkt goed, toch?  Liever geen zalm? Probeer dan deze traybake met pangafilet!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

25 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • 2 zalmfilets à 125 gr
  • 500 gr kleine mini aardappeltjes (met schil, dus niet uit de koeling)
  • 300 gr groene asperge(tips)
  • paar stengels bosui
  • sesamzaadjes
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 50 ml ketjap
  • 50 ml sojasaus
  • 1 el hoisin
  • olijfolie
  • peper en zout
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Mix het knoflookpoeder met de ketjap, sojasaus en hoisin.
  3. Leg de zalmfilets met de huid naar beneden op de bakplaat. Besprenkel met peper, zout en olijfolie en masseer goed in. Bestrijk beide filets met de sojadressing.
  4. Halveer de aardappelen (niet schillen) en leg op de bakplaat. Besprenkel met het uienpoeder en wat peper, zout en olijfolie. Mix goed.
  5. Leg de asperges aan de andere kant op de bakplaat en besprenkel met olijfolie en zeezout. Mix opnieuw.
  6. Schuif de bakplaat voor 20-25 minuten in de oven, totdat de zalm gaar is en de aardappeltjes mooi krokant.
  7. Hak de bosui fijn en strooi samen met de sesamzaadjes over de zalm.
  8. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept