Harissa kun je voor allerlei gerechten gebruiken, zo ook voor deze heerlijke vis traybake uit de oven! Je mikt alles op de bakplaat en de oven doet de rest. Is dat niet fantastisch? Deze traybake met vis, aardappeltjes en tomaat is super smaakvol, kruidig en zo gemaakt. Lekker zomers en bovendien ook nog voedzaam. Wat wil een mens nog meer?

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

25 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • 2 pangafilets
  • 400 gr mini aardappeltjes (krieltjes met schil)
  • 250 gr cherrytomaten
  • 1 citroen
  • peterselie
  • 6 zongedroogde tomaten
  • 2 el kappertjes
  • 1 tl rozemarijn
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 2 el harissakruiden
  • verse peterselie
  • olijfolie
  • peper en zout
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Halveer de krieltjes en doe samen met een snuf peper en zout, het knoflookpoeder en 1 el olijfolie in een kom. Mix goed en leg op de bakplaat. Halveer ook de tomaten en leg ook op de bakplaat.
  3. Dep de pangafilets droog. Mix de harissakruiden met 1 el olijfolie en een snuf zout en masseer de harissa aan beide kanten van de filets goed in. Leg de pangafilets bij de krieltjes en tomaten op de bakplaat.
  4. Top de filets af met de kappertjes, de rozemarijn, schijfjes citroen en de zongedroogde tomaat. Schuif voor 20 minuten in de oven.
  5. Garneer met peterselie wanneer de traybake uit de oven komt.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Deel het recept

Harissa kun je voor allerlei gerechten gebruiken, zo ook voor deze heerlijke vis traybake uit de oven! Je mikt alles op de bakplaat en de oven doet de rest. Is dat niet fantastisch? Deze traybake met vis, aardappeltjes en tomaat is super smaakvol, kruidig en zo gemaakt. Lekker zomers en bovendien ook nog voedzaam. Wat wil een mens nog meer?

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

25 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • 2 pangafilets
  • 400 gr mini aardappeltjes (krieltjes met schil)
  • 250 gr cherrytomaten
  • 1 citroen
  • peterselie
  • 6 zongedroogde tomaten
  • 2 el kappertjes
  • 1 tl rozemarijn
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 2 el harissakruiden
  • verse peterselie
  • olijfolie
  • peper en zout
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Halveer de krieltjes en doe samen met een snuf peper en zout, het knoflookpoeder en 1 el olijfolie in een kom. Mix goed en leg op de bakplaat. Halveer ook de tomaten en leg ook op de bakplaat.
  3. Dep de pangafilets droog. Mix de harissakruiden met 1 el olijfolie en een snuf zout en masseer de harissa aan beide kanten van de filets goed in. Leg de pangafilets bij de krieltjes en tomaten op de bakplaat.
  4. Top de filets af met de kappertjes, de rozemarijn, schijfjes citroen en de zongedroogde tomaat. Schuif voor 20 minuten in de oven.
  5. Garneer met peterselie wanneer de traybake uit de oven komt.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Deel het recept