Verras jouw Valentijn met dit super cute Valentijnsontbijtje! Heerlijke brownie baked oats met aardbeien en pure chocolade. Lekker om te delen of om helemaal zelf op te eten. Bovendien hartstikke gezond en voedzaam, zodat jij de rest van de dag nog heel veel lekkere Valentijnslekkernijen kan eten.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

20 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (1 pers.):
  • 50 gr havermout
  • 1 el cacao
  • 1 el eiwitpoeder chocoladesmaak
  • 1 el pindakaas
  • 1/2 banaan
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl vanille essence
  • 150 ml ongezoete amandelmelk
  • snufje zout
  • 1 blokje pure chocolade
  • 2 aardbeien
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een klein ovenschaaltje in.
  2. Mix de havermout samen met de pindakaas, cacao, het eiwitpoeder, de banaan, het bakpoeder, de vanille essence, het zout en de amandelmelk. Doe dit in de blender of met een staafmixer.
  3. Giet het beslag voor 3/4 in het ovenschaaltje. Leg nu het blokje pure chocolade in het midden en giet de rest van het beslag eroverheen. Strijk met een lepel glad, zodat het beslag evenredig is verdeeld in het ovenschaaltje.
  4. Snijd nu één aardbei doormidden en verwijder het groene steeltje. Snijd een driehoek in het midden van de lange kant, zodat je de vorm van een hartje krijgt. Leg deze aardbeien met de binnenkant omhoog bovenop het beslag. Snijd nu de tweede aardbei doormidden. Verwijder het groene steeltje en leg de aardbeien met de binnenkant naar beneden op een snijplank. Snijd nu voorzichtig een hartje uit het vruchtvlees. Doe dit bij beide helften. Leg deze hartjes met de binnenkant naar beneden op het beslag.
  5. Zet het ovenschaaltje voor 15-20 minuten in de oven. Serveer warm!
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Deel het recept

Verras jouw Valentijn met dit super cute Valentijnsontbijtje! Heerlijke brownie baked oats met aardbeien en pure chocolade. Lekker om te delen of om helemaal zelf op te eten. Bovendien hartstikke gezond en voedzaam, zodat jij de rest van de dag nog heel veel lekkere Valentijnslekkernijen kan eten.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

20 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (1 pers.):
  • 50 gr havermout
  • 1 el cacao
  • 1 el eiwitpoeder chocoladesmaak
  • 1 el pindakaas
  • 1/2 banaan
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl vanille essence
  • 150 ml ongezoete amandelmelk
  • snufje zout
  • 1 blokje pure chocolade
  • 2 aardbeien
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een klein ovenschaaltje in.
  2. Mix de havermout samen met de pindakaas, cacao, het eiwitpoeder, de banaan, het bakpoeder, de vanille essence, het zout en de amandelmelk. Doe dit in de blender of met een staafmixer.
  3. Giet het beslag voor 3/4 in het ovenschaaltje. Leg nu het blokje pure chocolade in het midden en giet de rest van het beslag eroverheen. Strijk met een lepel glad, zodat het beslag evenredig is verdeeld in het ovenschaaltje.
  4. Snijd nu één aardbei doormidden en verwijder het groene steeltje. Snijd een driehoek in het midden van de lange kant, zodat je de vorm van een hartje krijgt. Leg deze aardbeien met de binnenkant omhoog bovenop het beslag. Snijd nu de tweede aardbei doormidden. Verwijder het groene steeltje en leg de aardbeien met de binnenkant naar beneden op een snijplank. Snijd nu voorzichtig een hartje uit het vruchtvlees. Doe dit bij beide helften. Leg deze hartjes met de binnenkant naar beneden op het beslag.
  5. Zet het ovenschaaltje voor 15-20 minuten in de oven. Serveer warm!
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Deel het recept