Op vrijdagmiddag halen wij op kantoor vaak een broodje hete kip! Zo ga je natuurlijk vlammend het weekend in. Ik maakte een vegan variant op dit lekkere broodje hete kip met zelfgemaakte kerriesaus. Voedzaam, lekker en bovenal zo smaakvol! Ga jij hem proberen?

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

15 minuten

Social

Easy Culi
WAT HEB JE NODIG (1 broodje):
  • 1 bruin broodje
  • 75 gr vegan kipstukjes (die van AH vind ik het lekkerst)
  • 1 el plantaardige yoghurt
  • 1-2 tl sriracha
  • 1 tl sambal
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • fijngesneden bosui
  • snuf peper en zout
  • olijfolie

Voor de saus

  • 3 el plantaardige yoghurt
  • 1 el kerriepoeder
  • peper en zout
WAT MOET JE DOEN:
  1. Mix de chilipoeder met de knoflookpoeder, sambal, yoghurt en een flinke snuf peper en zout. Voeg de vegan kipstukjes toe en mix het geheel.
  2. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kip 5-10 minuten totdat hij licht krokant wordt. Voeg dan de sriracha toe naar smaak en mix nogmaals goed.
  3. Mix alle ingrediënten voor de kerriesaus tot een romig geheel.
  4. Snijd het broodje open en schep de kip erin. Top af met de saus en bosui.
  5. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

Op vrijdagmiddag halen wij op kantoor vaak een broodje hete kip! Zo ga je natuurlijk vlammend het weekend in. Ik maakte een vegan variant op dit lekkere broodje hete kip met zelfgemaakte kerriesaus. Voedzaam, lekker en bovenal zo smaakvol! Ga jij hem proberen?

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

15 minuten

Social

Easy Culi
WAT HEB JE NODIG (1 broodje):
  • 1 bruin broodje
  • 75 gr vegan kipstukjes (die van AH vind ik het lekkerst)
  • 1 el plantaardige yoghurt
  • 1-2 tl sriracha
  • 1 tl sambal
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • fijngesneden bosui
  • snuf peper en zout
  • olijfolie

Voor de saus

  • 3 el plantaardige yoghurt
  • 1 el kerriepoeder
  • peper en zout
WAT MOET JE DOEN:
  1. Mix de chilipoeder met de knoflookpoeder, sambal, yoghurt en een flinke snuf peper en zout. Voeg de vegan kipstukjes toe en mix het geheel.
  2. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kip 5-10 minuten totdat hij licht krokant wordt. Voeg dan de sriracha toe naar smaak en mix nogmaals goed.
  3. Mix alle ingrediënten voor de kerriesaus tot een romig geheel.
  4. Snijd het broodje open en schep de kip erin. Top af met de saus en bosui.
  5. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept