Op zoek naar een plantaardig alternatief voor op je kerstmenu of heb je vegetariërs aan tafel? Deze vegan mini rollade met abrikozen en Italiaanse kruiden is bijna niet van echt te onderscheiden! Je maakt hem heel gemakkelijk met onder andere vegan kipfilet en vegan spek. Het is binnen een paar minuten klaar en het fijne is dat je de rollades al een dag van tevoren kunt maken, zodat je ze op het moment zelf alleen nog even hoeft te bakken in de pan. Handig toch?

Vegan kerstmenu

Deze vegan rollade maakte ik in opdracht van De Vegetariërsbond waarbij ik een recept uit de Allerhande mocht veganizen. Mijn vegan rollade is dan ook geïnspireerd op dit recept! Op zoek naar meer vega(n) inspiratie voor op je kerstmenu? Probeer eens deze vegan lavacake of deze pompoencurry!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

30 minuten

Social

Easy Culi
WAT HEB JE NODIG (+/- 4 rollades):
  • 10 g verse Italiaanse kruidenmix
  • 4 tenen knoflook
  • 4 el milde olijfolie
  • 2 tl venkelzaad
  • 4 gedroogde gewelde abrikozen
  • 2 Vivera kipfilets à 90 gr
  • 16 plakken Vegetarische Slager Vegan specktakel
  • 15 g plantaardige roomboter
WAT MOET JE DOEN:
  1. Zet 4 bakjes (per 4 personen) klaar. Snijd de oregano, rozemarijn, salie en tijm uit de kruidenmix fijn, doe elk kruid in een apart bakje. Snijd de knoflook fijn. Verhit ¾ van de olie in een koekenpan en bak de knoflook met het venkelzaad 3 min. op middelhoog vuur. Verdeel over de bakjes kruiden. Snijd de abrikozen zo fijn mogelijk en verdeel ook over de bakjes.
  2. Halveer beide Vivera kipfilets in de lengte. Leg steeds 1 plak tussen vellen bakpapier en rol met de deegroller voorzichtig plat tot ongeveer 0,5 cm dikte.
  3. Maak van 4 plakjes spek overlappend een rechthoek. Leg er een platgerolde Vivera kipfilet op en verdeel de inhoud van 1 bakje erover. Bestrooi met peper en zout en rol op. Leg een groot stuk keukentouw op je snijplank. Leg er steeds een rollade op met het uiteinde van het spek naar boven. Haal het touw aan beide kanten omhoog, draai een kwartslag en vouw naar onder. Herhaal zodat het touw een achtpuntige ster vormt. Bind vast en knip de uiteinden af.
  4. Verhit de rest van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de rollades in 4-5 min. rondom bruin. Draai het vuur laag, doe de boter erbij, wentel de rollades erdoor en bak nog 2 min.
  5. Laat de vegan rollades 1 minuut afkoelen voordat je de touwtjes eraf knipt. Serveer op een schaal met eventueel wat sap/vet uit de pan.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

Op zoek naar een plantaardig alternatief voor op je kerstmenu of heb je vegetariërs aan tafel? Deze vegan mini rollade met abrikozen en Italiaanse kruiden is bijna niet van echt te onderscheiden! Je maakt hem heel gemakkelijk met onder andere vegan kipfilet en vegan spek. Het is binnen een paar minuten klaar en het fijne is dat je de rollades al een dag van tevoren kunt maken, zodat je ze op het moment zelf alleen nog even hoeft te bakken in de pan. Handig toch?

Vegan kerstmenu

Deze vegan rollade maakte ik in opdracht van De Vegetariërsbond waarbij ik een recept uit de Allerhande mocht veganizen. Mijn vegan rollade is dan ook geïnspireerd op dit recept! Op zoek naar meer vega(n) inspiratie voor op je kerstmenu? Probeer eens deze vegan lavacake of deze pompoencurry!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

30 minuten

Social

Easy Culi
WAT HEB JE NODIG (4 vegan rollades):
  • 10 g verse Italiaanse kruidenmix
  • 4 tenen knoflook
  • 4 el milde olijfolie
  • 2 tl venkelzaad
  • 4 gedroogde gewelde abrikozen
  • 2 Vivera kipfilets à 90 gr
  • 16 plakken Vegetarische Slager Vegan specktakel
  • 15 g plantaardige roomboter
WAT MOET JE DOEN:
  1. Zet 4 bakjes (per 4 personen) klaar. Snijd de oregano, rozemarijn, salie en tijm uit de kruidenmix fijn, doe elk kruid in een apart bakje. Snijd de knoflook fijn. Verhit ¾ van de olie in een koekenpan en bak de knoflook met het venkelzaad 3 min. op middelhoog vuur. Verdeel over de bakjes kruiden. Snijd de abrikozen zo fijn mogelijk en verdeel ook over de bakjes.
  2. Halveer beide Vivera kipfilets in de lengte. Leg steeds 1 plak tussen vellen bakpapier en rol met de deegroller voorzichtig plat tot ongeveer 0,5 cm dikte.
  3. Maak van 4 plakjes spek overlappend een rechthoek. Leg er een platgerolde Vivera kipfilet op en verdeel de inhoud van 1 bakje erover. Bestrooi met peper en zout en rol op. Leg een groot stuk keukentouw op je snijplank. Leg er steeds een rollade op met het uiteinde van het spek naar boven. Haal het touw aan beide kanten omhoog, draai een kwartslag en vouw naar onder. Herhaal zodat het touw een achtpuntige ster vormt. Bind vast en knip de uiteinden af.
  4. Verhit de rest van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de rollades in 4-5 min. rondom bruin. Draai het vuur laag, doe de boter erbij, wentel de rollades erdoor en bak nog 2 min.
  5. Laat de vegan rollades 1 minuut afkoelen voordat je de touwtjes eraf knipt. Serveer op een schaal met eventueel wat sap/vet uit de pan.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept