Pizza eet ik het liefst drie keer per dag. De combinatie van carbs en kaas is geweldig. Helaas is het niet de meest verantwoorde keuze, maar zijn er wel andere alternatieven die precies in de buurt komen. Wat dacht je namelijk van deze heerlijke vegetarische pitapizza’s! Je belegt ze met tomatensaus, kaas en groenten naar keuze en bakt ze even af in de oven. Ik gebruik volkorenpita’s, omdat die extra vezels bevatten en daardoor meer vullen. Voeg ook lekker veel groenten toe.
Variatie
Liever geen mais of olijven? Voeg dan je eigen favorieten toe. Alles kan! Wil je hem nog meer skinny maken? Dan zou je ook nog deze light mozzarella van de Lidl kunnen gebruiken. Ik gebruik gewone, want die heeft een wat vollere smaak. Vergeet ook de kruiden niet! Ik ging voor oregano en basilicum. Ben je op zoek naar een variant met vlees? Probeer dan deze pitapizza’s met parmaham.
WAT HEB JE NODIG (2 pitapizza’s):
- 2 grote volkorenpizza’s
- 2 el tomatensaus
- 1/2 bol mozzarella
- 1/4 rode ui
- handje olijven
- handje cherrytomaten
- 2 el mais
- verse basilicum
- oregano
- peper en zout
WAT MOET JE DOEN:
- Verwarm de pita’s een paar minuten in de broodrooster of voorverwarmde oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Halveer ondertussen de cherrytomaten en snijd de olijven in ringen. Hak ook de ui en basilicum fijn en scheur de mozzarella in stukken.
- Besmeer de bovenkant van de pitabroodjes met de tomatensaus. Verdeel de mozzarella erover en beleg vervolgens met de cherrytomaten, olijven, rode ui en mais. Top af met een snuf peper en zout en schuif voor 5 minuten in de oven of totdat de mozzarella gesmolten is.
- Serveer de vegetarische pitapizza’a met de verse basilicum en een snufje oregano.
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!
Deel het recept
Pizza eet ik het liefst drie keer per dag. De combinatie van carbs en kaas is geweldig. Helaas is het niet de meest verantwoorde keuze, maar zijn er wel andere alternatieven die precies in de buurt komen. Wat dacht je namelijk van deze heerlijke vegetarische pitapizza’s! Je belegt ze met tomatensaus, kaas en groenten naar keuze en bakt ze even af in de oven. Ik gebruik volkorenpita’s, omdat die extra vezels bevatten en daardoor meer vullen. Voeg ook lekker veel groenten toe.
Variatie
Liever geen mais of olijven? Voeg dan je eigen favorieten toe. Alles kan! Wil je hem nog meer skinny maken? Dan zou je ook nog deze light mozzarella van de Lidl kunnen gebruiken. Ik gebruik gewone, want die heeft een wat vollere smaak. Vergeet ook de kruiden niet! Ik ging voor oregano en basilicum. Ben je op zoek naar een variant met vlees? Probeer dan deze pitapizza’s met parmaham.
WAT HEB JE NODIG (2 pitapizza’s):
- 2 grote volkorenpizza’s
- 2 el tomatensaus
- 1/2 bol mozzarella
- 1/4 rode ui
- handje olijven
- handje cherrytomaten
- 2 el mais
- verse basilicum
- oregano
- peper en zout
WAT MOET JE DOEN:
- Verwarm de pita’s een paar minuten in de broodrooster of voorverwarmde oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Halveer ondertussen de cherrytomaten en snijd de olijven in ringen. Hak ook de ui en basilicum fijn en scheur de mozzarella in stukken.
- Besmeer de bovenkant van de pitabroodjes met de tomatensaus. Verdeel de mozzarella erover en beleg vervolgens met de cherrytomaten, olijven, rode ui en mais. Top af met een snuf peper en zout en schuif voor 5 minuten in de oven of totdat de mozzarella gesmolten is.
- Serveer de vegetarische pitapizza’a met de verse basilicum en een snufje oregano.
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!
Geef een reactie