Een tijdje terug maakte ik zoete aardappelwraps en die vielen ontzettend goed in de smaak. Zelf maak ik ze nu bijna wekelijks en ik kreeg van verschillende volgers berichtjes dat zij ze ook hadden uitgeprobeerd. Ontzettend leuk! Het zette me aan het denken over wat ik nog meer kon maken met zoete aardappel: pancakes natuurlijk! Ik gebruikte ongeveer hetzelfde recept dat ik altijd gebruik voor mijn kwarkpannenkoekjes en daar voegde ik zoete aardappel aan toe. Deze pannenkoekjes zijn niet alleen super smaakvol, maar hebben ook nog eens een fijn kleurtje! Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

25-30 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (+/- 10 kleine pannenkoekjes):
  • 200 gr ongekookte zoete aardappel
  • 200 gr kwark
  • 2 eieren
  • 85 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl kurkuma
  • 1/2 tl zout
  • olie om in te bakken
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de zoete aardappel (in de schil) ongeveer 15-20 minuten. Als je met een mesje of vork makkelijk in de aardappel kunt prikken, is ie gaar. Laat de aardappel even afkoelen of houd hem even onder de koude kraan.
  2. Zeef het zelfrijzend bakmeel boven een kom en meng met het zout en de kurkuma.
  3. Verwijder de schil van de zoete aardappel en doe de zoete aardappel bij de droge ingrediënten in de kom. Voeg ook de eieren en kwark toe en meng met een staafmixer tot een glad beslag.
  4. Verhit een scheut olie in een grote koekenpan en maak met een eetlepel drie ronde ‘hoopjes’ beslag in een pan. 1 eetlepel staat gelijk aan 1 pannenkoek. Laat de pannenkoekjes een minuut of 2-3 bakken en draai ze dan voorzichtig om. Laat ze nu nog eens 2-3 minuten bakken.
  5. Haal de pannenkoekjes uit de pan en maak opnieuw 3 hoopjes beslag. Herhaal dit totdat het beslag op is.
  6. Serveer de pannenkoekjes met bijvoorbeeld pindakaas, banaan of ander fruit.
  7. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (+/- 10 kleine pannenkoekjes):
  • 200 gr ongekookte zoete aardappel
  • 200 gr kwark
  • 2 eieren
  • 85 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl kurkuma
  • 1/2 tl zout
  • olie om in te bakken
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de zoete aardappel (in de schil) ongeveer 15-20 minuten. Als je met een mesje of vork makkelijk in de aardappel kunt prikken, is ie gaar. Laat de aardappel even afkoelen of houd hem even onder de koude kraan.
  2. Zeef het zelfrijzend bakmeel boven een kom en meng met het zout en de kurkuma.
  3. Verwijder de schil van de zoete aardappel en doe de zoete aardappel bij de droge ingrediënten in de kom. Voeg ook de eieren en kwark toe en meng met een staafmixer tot een glad beslag.
  4. Verhit een scheut olie in een grote koekenpan en maak met een eetlepel drie ronde ‘hoopjes’ beslag in een pan. 1 eetlepel staat gelijk aan 1 pannenkoek. Laat de pannenkoekjes een minuut of 2-3 bakken en draai ze dan voorzichtig om. Laat ze nu nog eens 2-3 minuten bakken.
  5. Haal de pannenkoekjes uit de pan en maak opnieuw 3 hoopjes beslag. Herhaal dit totdat het beslag op is.
  6. Serveer de pannenkoekjes met bijvoorbeeld pindakaas, banaan of ander fruit.
  7. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept