In mijn tijdlijn zie ik veel vakantiekiekjes voorbij komen. Iedereen begeeft zich weer in tropische oorden en geniet van lokale gerechten. Mijn favoriete vakantieland is Italië. Het heeft niet alleen prachtige natuur en mooie steden, maar ook het eten is echt heerlijk. Pasta en pizza in overvloed! Naast die twee goddelijke gerechten ben ik ook fan van een ander typisch Italiaans gerecht: risotto! Je kunt hier eindeloos mee variëren en het smaakt altijd goed. Op Instagram stuitte ik op groene en rode risotto. Na wat internetspeurwerk kwam ik uit op dit gerecht van Foodies Magazine. Dit recept heb ik een klein beetje aangepast. Ik heb er meer groenten aan toegevoegd en een variatie gemaakt op de saus. Het resultaat was een heerlijke risotto met écht een bijzondere smaak en look! Daarnaast is de risotto erg gezond en bevat hij een flinke portie groente! Als je de bacon weg laat, past het ook in een veganistisch menu. Wil je weten hoe je dit maakt? Lees dan snel verder!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

45 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (4 pers.):
  • 2 liter water
  • 500 gr risottorijst
  • bakje oesterzwammen
  • 2 courgettes
  • 20 gr peterselie
  • 250 gr spinazie
  • 25 gram plantaardige margarine
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 150 ml droge witte wijn
  • 2 sjalotten 1 fijngehakt en 1 in ringen
  • 3 teentjes knoflook 2 fijngehakt en 1 heel
  • sap van een halve citroen
  • zout en peper
  • 150 gr bacon
WAT MOET JE DOEN:
  1. Maak de groentebouillon. Dit doe je door een pan met 2 liter water aan de kook te brengen en hier de bouillonblokjes aan toe te voegen.
  2. Breng de groentebouillon aan de kook. Blancheer hierin de peterselie en spinazie een minuut of 5. Schep de groenten uit de pan en die ze in de blender. Voeg 50 ml van de groentebouillon en een heel teentje knoflook toe en blend het tot een gladde saus.
  3. Verhit in een grote pan de boter. Als de boter bruin wordt, voeg je de risottorijst, fijngehakte sjalot en een fijngehakt teentje knoflook toe. Roer tot alles glazig wordt.
  4. Voeg nu 100 ml witte wijn toe en roer tot dit is verdampt.
  5. Voeg vervolgens 1,5 liter groentebouillon toe en laat het geheel koken tot de rijst het vocht heeft opgenomen. Zorg dat je regelmatig blijft roeren, anders koekt de rijst aan.
  6. Bak ondertussen in een koekenpan de bacon krokant. Laat uitlekken op een keukenpapiertje.
  7. Als de bacon klaar is, snijd je de courgettes in blokjes en de oesterzwammen in stukjes. Bak deze samen met de sjalotringetjes en een fijngesneden teen knoflook in ca. 5 minuten gaar in het vet van de bacon.
  8. Proef na 20 minuten of de risotto beetgaar is. Voeg de spinaziesaus toe als dat zo is. Laat de risotto nu nog een paar minuten verder koken en breng verder op smaak met zout en peper.
  9. Knijp op het laatst de halve citroen uit boven de risotto en roer nog een keer goed door.
  10. Verdeel de risotto over de borden en verdeel het groentemengsel daaroverheen. Top af met stukjes bacon.
  11. Eet smakelijk!

Het originele recept van Foodies Magazine vind je hier.

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (4 pers.):
  • 2 liter water
  • 500 gr risottorijst
  • bakje oesterzwammen
  • 2 courgettes
  • 20 gr peterselie
  • 250 gr spinazie
  • 25 gram plantaardige margarine
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 150 ml droge witte wijn
  • 2 sjalotten 1 fijngehakt en 1 in ringen
  • 3 teentjes knoflook 2 fijngehakt en 1 heel
  • sap van een halve citroen
  • zout en peper
  • 150 gr bacon
WAT MOET JE DOEN:
  1. Maak de groentebouillon. Dit doe je door een pan met 2 liter water aan de kook te brengen en hier de bouillonblokjes aan toe te voegen.
  2. Breng de groentebouillon aan de kook. Blancheer hierin de peterselie en spinazie een minuut of 5. Schep de groenten uit de pan en die ze in de blender. Voeg 50 ml van de groentebouillon en een heel teentje knoflook toe en blend het tot een gladde saus.
  3. Verhit in een grote pan de boter. Als de boter bruin wordt, voeg je de risottorijst, fijngehakte sjalot en een fijngehakt teentje knoflook toe. Roer tot alles glazig wordt.
  4. Voeg nu 100 ml witte wijn toe en roer tot dit is verdampt.
  5. Voeg vervolgens 1,5 liter groentebouillon toe en laat het geheel koken tot de rijst het vocht heeft opgenomen. Zorg dat je regelmatig blijft roeren, anders koekt de rijst aan.
  6. Bak ondertussen in een koekenpan de bacon krokant. Laat uitlekken op een keukenpapiertje.
  7. Als de bacon klaar is, snijd je de courgettes in blokjes en de oesterzwammen in stukjes. Bak deze samen met de sjalotringetjes en een fijngesneden teen knoflook in ca. 5 minuten gaar in het vet van de bacon.
  8. Proef na 20 minuten of de risotto beetgaar is. Voeg de spinaziesaus toe als dat zo is. Laat de risotto nu nog een paar minuten verder koken en breng verder op smaak met zout en peper.
  9. Knijp op het laatst de halve citroen uit boven de risotto en roer nog een keer goed door.
  10. Verdeel de risotto over de borden en verdeel het groentemengsel daaroverheen. Top af met stukjes bacon.
  11. Eet smakelijk!

Het originele recept van Foodies Magazine vind je hier.

Deel het recept