Het is weer vrijdag en dat betekent tijd voor een vrijmibo! En wat kan daar niet bij ontbreken? Een lekkere borrelhap. Meestal kom ik met hartige recepten met kaas en andere zoute ingrediënten, maar vandaag gaan we op de zoete tour! Deze appelgalette is eigenlijk niets meer dan een soort ‘open appelflap’. Hij bestaat uit paar een paar ingrediënten en staat binnen mum van tijd op tafel. Lees snel verder voor het recept!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

35 minuten

Social

Easy Culi
WAT HEB JE NODIG (1 galette):
  • 2 appels
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 1 el kaneel
  • 2 el suiker
  • klontje boter
  • het eigeel van 1 ei
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 190 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Laat de plakjes bladerdeeg even ontdooien en maak dan er volgens een zeshoek van op de bakplaat door de plakjes aan elkaar vast te maken. Druk de naden goed aan met een vork.
  3. Nu ga je de rand maken. Teken met een mes een rechthoek in het deeg ongeveer 2 cm van de rand. Zorg dat je niet helemaal door het bladerdeeg heensnijdt.
  4. Prik met een vork gaatjes over de hele rechthoek (niet in de rand). Dan kan het bladerdeeg straks ‘ademen’ in de oven.
  5. Snijd de appel in dunne plakjes en doe samen met de kaneel en suiker in een kom. Smelt het klontje boter in een pan en doe bij de appel in de bak. Meng alles goed door elkaar.
  6. Maak nu drie rijen van appelschijfjes op het bladerdeeg en bestrooi met nog wat extra kaneel en suiker.
  7. Klopt het eigeel los met 1 el water en bestrijk de randen met het eigeel.
  8. Bak de appelgalette ongeveer 15-25 minuten in de oven tot hij goudbruin in gekleurd.
  9. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (1 galette):
  • 2 appels
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 1 el kaneel
  • 2 el suiker
  • klontje boter
  • het eigeel van 1 ei
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 190 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Laat de plakjes bladerdeeg even ontdooien en maak dan er volgens een zeshoek van op de bakplaat door de plakjes aan elkaar vast te maken. Druk de naden goed aan met een vork.
  3. Nu ga je de rand maken. Teken met een mes een rechthoek in het deeg ongeveer 2 cm van de rand. Zorg dat je niet helemaal door het bladerdeeg heensnijdt.
  4. Prik met een vork gaatjes over de hele rechthoek (niet in de rand). Dan kan het bladerdeeg straks ‘ademen’ in de oven.
  5. Snijd de appel in dunne plakjes en doe samen met de kaneel en suiker in een kom. Smelt het klontje boter in een pan en doe bij de appel in de bak. Meng alles goed door elkaar.
  6. Maak nu drie rijen van appelschijfjes op het bladerdeeg en bestrooi met nog wat extra kaneel en suiker.
  7. Klopt het eigeel los met 1 el water en bestrijk de randen met het eigeel.
  8. Bak de appelgalette ongeveer 15-25 minuten in de oven tot hij goudbruin in gekleurd.
  9. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept