Met de komst van de lente brengen we hulde aan een van de meest geliefde seizoensgebonden groenten: witte asperges. Ik maakte deze heerlijke aspergerisotto met kruidenolie en citroen. De heerlijke en delicate stengels zijn een culinair hoogtepunt dat liefhebbers over de hele wereld doet smullen. Witte asperges, ook wel bekend als het “witte goud”, groeien ondergronds en worden geoogst voordat ze blootgesteld worden aan zonlicht. Hierdoor behouden ze hun bleke kleur en subtiele smaak. Het proces van het telen van witte asperges vergt geduld, zorgvuldigheid en vakmanschap, waardoor elke stengel een waardevol en kostbaar geschenk wordt. Eigenlijk dus een vet ambachtelijk product. Naast hun overheerlijke smaak zijn witte asperges ook nog eens rijk aan voedingsstoffen. Ze bevatten weinig calorieën en zijn een goede bron van voedingsvezels, vitamine C, vitamine K en foliumzuur. Ze bevatten ook mineralen zoals calcium, ijzer en kalium, die belangrijk zijn voor een gezond lichaam. Het toevoegen van witte asperges aan je maaltijden kan dus bijdragen aan een gebalanceerd dieet. Win-win als je het mij vraagt!
Aspergerisotto met kruidenolie en citroen
Deze heerlijke risotto met asperges is echt een fantastisch gerecht met heel veel bijzondere smaken en texturen. De asperges worden gekookt in de bouillon van de risotto, waardoor ze een extra lekkere smaak krijgen. De toppen van de asperges worden gegrild, waardoor je dus eigenlijk twee verschillende bereidingen hebt in één gerecht. De frisse citroen en zoute Parmezaanse kaas maken het helemaal af. Op zoek naar meer inspiratie? Ik maakte eerder deze groene risotto met groene asperges en burrata en deze zomerse pastasalade met serranoham, druiven en groene asperges.

Geef een reactie