Van orzo krijgen we geen genoeg! Vandaag maken we baked orzo met spinazie en mozzarella. Orzo is een pastasoort die eruitziet als rijstkorrels en afkomstig is uit de Italiaanse keuken. Hoewel het in Italië niet zo bekend is als bijvoorbeeld spaghetti of penne (ik heb het er werkelijk nog nooit op de kaart zien staan), is orzo toch populair geworden in andere delen van de wereld vanwege verschillende redenen.
- Veelzijdigheid: orzo kan worden gebruikt in verschillende soorten gerechten, van soepen en salades tot hoofdgerechten en bijgerechten. Het kan worden gekookt als rijst, maar het heeft een andere textuur en smaak die veel mensen lekker vinden.
- Gemak: orzo kookt snel en gemakkelijk, in ongeveer 8-10 minuten, waardoor het een handig ingrediënt is om in huis te hebben voor een snelle en gemakkelijke maaltijd.
- Gezondheid: orzo is van nature cholesterolvrij, vetarm en een goede bron van koolhydraten en eiwitten.
- Exotisch: orzo is voor veel mensen een onbekende pastasoort en het kan daarom exotisch aanvoelen om te gebruiken in gerechten. Mensen zijn vaak nieuwsgierig naar nieuwe smaken en texturen, waardoor orzo aantrekkelijk kan zijn als ingrediënt.
Baked orzo met spinazie & mozzarella
Inmiddels heb ik al veel recepten met orzo gemaakt. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze orzo met pesto van gegrilde courgette en kipgehaktballetjes? Of deze orzo met boerenkoolsaus en bimi? Allemaal heerlijke gerechten. Klik hier voor een overzicht van al mijn recepten met orzo.
Deze keer dus een variatie op de klassieke orzo, namelijk een baked orzo. De bereiding is eigenlijk identiek aan die van de andere recepten, alleen gaat het gerecht daarna nog even de oven in met wat tomaatjes en mozzarella. Zo krijg je net een andere smaak en heb je een heerlijke variatie op je normale orzo pasta.
Geef een reactie