Boerenkool wordt meestal gebruikt voor in stamppot, maar wist je dat je er nog veel meer mee kunt? Ik ben zelf groot fan van van boerenkool. Deze veelzijdige groente is een van de gezondste die er bestaat! Er zitten ontzettend veel vitaminen in boerenkool. Volgens deze bron zit er in zo’n 250 gram boerenkool maarliefst 2600% van de ADH voor vitamine K, 700% van de ADH voor vitamine A, 180% van de ADH voor vitamine C, 52% van de ADH voor mangaan, 20% van de ADH voor koper en 20% van de ADH voor calcium. Dat is enorm!

Veelzijdige groente

Ik durf te wedden dat veel lezers boerenkool enkel alleen ooit voor stamppot hebben gebruikt. En dat is helemaal niet erg. Tot een paar jaar geleden was dat ook het enige gerecht wat ik er mee maakte. Je kunt gelukkig nog veel meer met boerenkool. Het is lekker in salades, uit de oven (dan wordt het krokant!), maar ook in sauzen. In deze orzo speelt boerenkool de hoofdrol in de saus. Je hoeft het alleen even te blenden met wat smaakmakers en dan heb je een heerlijke (en super voedzame) boerenkoolsaus. Heerlijk met citroen, Parmezaanse kaas en bimi! Toch stiekem wel op zoek naar een stamppotrecept met boerenkool? Probeer dan deze zoete aardappelstamppot met kipgehaktballetjes!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

15 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • 200 gr orzo
  • 200 gr bimi
  • 250 gr boerenkool
  • 150 gr Parmezaanse kaas
  • 1 citroen
  • 100 ml melk of kookroom
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el groene pesto
  • chiliflakes naar smaak
  • peper en zeezout
  • olijfolie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vang een half kopje kookvocht op met afgieten!
  2. Rasp de schil van de citroen. Doe de citroenrasp samen met het sap van 1/2 citroen, de boerenkool, sjalot, knoflook, melk/kookroom en een flinke snuf peper en zout in de blender. Blend tot een gladde saus.
  3. Giet de saus over in een ingevette pan en verwarm. Voeg vervolgens 100 gr Parmezaanse kaas, pesto, sap van de andere helft van de citroen en wat chiliflakes toe. Roer goed door. Voeg vervolgens de orzo toe samen met het kookvocht en een snuf peper. Laat zachtjes pruttelen.
  4. Verhit ondertussen wat olie in een koekenpan en wok hierin de bimi met een snuf peper en zout in een paar minuten krokant.
  5. Serveer de orzo met de bimi en overgebleven Parmezaanse kaas. Garneer met extra chiliflakes.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

Boerenkool wordt meestal gebruikt voor in stamppot, maar wist je dat je er nog veel meer mee kunt? Ik ben zelf groot fan van van boerenkool. Deze veelzijdige groente is een van de gezondste die er bestaat! Er zitten ontzettend veel vitaminen in boerenkool. Volgens deze bron zit er in zo’n 250 gram boerenkool maarliefst 2600% van de ADH voor vitamine K, 700% van de ADH voor vitamine A, 180% van de ADH voor vitamine C, 52% van de ADH voor mangaan, 20% van de ADH voor koper en 20% van de ADH voor calcium. Dat is enorm!

Veelzijdige groente

Ik durf te wedden dat veel lezers boerenkool enkel alleen ooit voor stamppot hebben gebruikt. En dat is helemaal niet erg. Tot een paar jaar geleden was dat ook het enige gerecht wat ik er mee maakte. Je kunt gelukkig nog veel meer met boerenkool. Het is lekker in salades, uit de oven (dan wordt het krokant!), maar ook in sauzen. In deze orzo speelt boerenkool de hoofdrol in de saus. Je hoeft het alleen even te blenden met wat smaakmakers en dan heb je een heerlijke (en super voedzame) boerenkoolsaus. Heerlijk met citroen, Parmezaanse kaas en bimi! Toch stiekem wel op zoek naar een stamppotrecept met boerenkool? Probeer dan deze zoete aardappelstamppot met kipgehaktballetjes!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

15 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • 200 gr orzo
  • 200 gr bimi
  • 250 gr boerenkool
  • 150 gr Parmezaanse kaas
  • 1 citroen
  • 100 ml melk of kookroom
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el groene pesto
  • chiliflakes naar smaak
  • peper en zeezout
  • olijfolie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vang een half kopje kookvocht op met afgieten!
  2. Rasp de schil van de citroen. Doe de citroenrasp samen met het sap van 1/2 citroen, de boerenkool, sjalot, knoflook, melk/kookroom en een flinke snuf peper en zout in de blender. Blend tot een gladde saus.
  3. Giet de saus over in een ingevette pan en verwarm. Voeg vervolgens 100 gr Parmezaanse kaas, pesto, sap van de andere helft van de citroen en wat chiliflakes toe. Roer goed door. Voeg vervolgens de orzo toe samen met het kookvocht en een snuf peper. Laat zachtjes pruttelen.
  4. Verhit ondertussen wat olie in een koekenpan en wok hierin de bimi met een snuf peper en zout in een paar minuten krokant.
  5. Serveer de orzo met de bimi en overgebleven Parmezaanse kaas. Garneer met extra chiliflakes.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept