Wil jij graag meer groenten eten of heb je bijvoorbeeld kinderen die er moeite mee hebben om groenten te eten? Deze spaghetti met veel groenten is dé uitkomst. Deze spaghetti bevat namelijk heel veel verborgen groenten in de saus. Die rooster je lekker in de oven en blend je vervolgens tot een gladde saus. Je proeft er niets van, dus gegarandeerd succes. Ik ging zelf voor paprika en courgette met verse kruiden en gezeefde tomaten, maar als je liever andere groenten gebruikt kan dat natuurlijk ook.

Spaghetti met veel groenten

Dat zelf sauzen maken sowieso veel lekkerder is, wist je waarschijnlijk al. Dat roep ik namelijk al jaren. Zeker wanneer je gewoon verse groenten uit de supermarkt gebruikt, kan het niet fout gaan. In het begin verbaasde ik mezelf er altijd over hoe eenvoudig het eigenlijk was. Ik dacht namelijk altijd dat het veel meer tijd (of geld) zou kosten om zelf saus te maken, maar niets is minder waar. Het gaat hartstikke snel en het is veel goedkoper dan die dure sauzen uit pot die vaak ook nog eens vol troep zitten en eigenlijk helemaal geen groenten bevatten. Wil je graag wat meer inspiratie voor sauzen met verborgen groenten? Probeer dan eens deze orzo met boerenkoolsaus of deze pasta met pompoensaus. Beide ook heel eenvoudig en ontzettend smaakvol!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

20 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • 200 gr spaghetti
  • 150 gr cherrytomaten
  • 4 paprika’s 
  • 200 ml passata
  • 50 ml kookroom
  • 1 courgette
  • verse basilicum
  • 40 gr Parmezaanse kaas
  • 2 tenen knoflook
  • peper en zout
  • chiliflakes
  • olijfolie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak de paprika’s schoon en snijd samen met de courgette in grove stukken. Besprenkel met olijfolie, peper en zout en leg op de bakplaat. Rooster voor 15 minuten in de oven.
  2. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vang een klein kopje kookvocht op bij het afgieten.
  3. Doe de geroosterde paprika’s en courgette samen met de knoflook, wat verse basilicum, passata en een snuf peper en zout in de blender en blend tot een gladde saus (of met staafmixer).
  4. Halveer de cherrytomaten.
  5. Verwarm de saus in een steelpan en voeg het kookvocht en de kookroom toe. Breng eventueel extra op smaak met peper en zout. Laat een paar minuten zachtjes pruttelen.
  6. Serveer de spaghetti met de saus, cherrytomaten, verse basilicum, Parmezaanse kaas en wat chiliflakes.
  7. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

Wil jij graag meer groenten eten of heb je bijvoorbeeld kinderen die er moeite mee hebben om groenten te eten? Deze spaghetti met veel groenten is dé uitkomst. Deze spaghetti bevat namelijk heel veel verborgen groenten in de saus. Die rooster je lekker in de oven en blend je vervolgens tot een gladde saus. Je proeft er niets van, dus gegarandeerd succes. Ik ging zelf voor paprika en courgette met verse kruiden en gezeefde tomaten, maar als je liever andere groenten gebruikt kan dat natuurlijk ook.

Spaghetti met veel groenten

Dat zelf sauzen maken sowieso veel lekkerder is, wist je waarschijnlijk al. Dat roep ik namelijk al jaren. Zeker wanneer je gewoon verse groenten uit de supermarkt gebruikt, kan het niet fout gaan. In het begin verbaasde ik mezelf er altijd over hoe eenvoudig het eigenlijk was. Ik dacht namelijk altijd dat het veel meer tijd (of geld) zou kosten om zelf saus te maken, maar niets is minder waar. Het gaat hartstikke snel en het is veel goedkoper dan die dure sauzen uit pot die vaak ook nog eens vol troep zitten en eigenlijk helemaal geen groenten bevatten. Wil je graag wat meer inspiratie voor sauzen met verborgen groenten? Probeer dan eens deze orzo met boerenkoolsaus of deze pasta met pompoensaus. Beide ook heel eenvoudig en ontzettend smaakvol!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

20 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • 200 gr spaghetti
  • 150 gr cherrytomaten
  • 4 paprika’s 
  • 200 ml passata
  • 50 ml kookroom
  • 1 courgette
  • verse basilicum
  • 40 gr Parmezaanse kaas
  • 2 tenen knoflook
  • peper en zout
  • chiliflakes
  • olijfolie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak de paprika’s schoon en snijd samen met de courgette in grove stukken. Besprenkel met olijfolie, peper en zout en leg op de bakplaat. Rooster voor 15 minuten in de oven.
  2. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vang een klein kopje kookvocht op bij het afgieten.
  3. Doe de geroosterde paprika’s en courgette samen met de knoflook, wat verse basilicum, passata en een snuf peper en zout in de blender en blend tot een gladde saus (of met staafmixer).
  4. Halveer de cherrytomaten.
  5. Verwarm de saus in een steelpan en voeg het kookvocht en de kookroom toe. Breng eventueel extra op smaak met peper en zout. Laat een paar minuten zachtjes pruttelen.
  6. Serveer de spaghetti met de saus, cherrytomaten, verse basilicum, Parmezaanse kaas en wat chiliflakes.
  7. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept